Pressió per accelerar l’enderrocament de la caserna de la Guàrdia Civil a Portbou

0
561

La caserna de la Guàrdia Civil a Portbou ja fa gairebé un any que està precintada per qüestions de seguretat. L’edifici amenaça ruïna i està envoltat de tanques de seguretat per evitar que una possible despresa de materials provoqui danys. Aquesta situació preocupa a l’Ajuntament perquè, a banda d’haver un perill a la via pública, tot i les mesures preses, s’està donant “mala imatge”.
L’alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, ha demanat que l’enderroc previst per al segon semestre d’aquest any, s’avanci al mes de maig. El municipi veu l’acció com a “urgent” i per això està fent gestions amb l’objectiu d’accelerar el procés. L’alcalde s’ha posat en contacte amb la diputada gironina del PP al Congrés, Concepció Veray, perquè l’enderroc es pugui iniciar cap al 15 de maig. Veray hauria donat esperances a Salas amb les seves peticions i ara s’està a l’espera que el govern espanyol prengui la decisió definitiva.

partida assignada. L’enderrocament ha aconseguit una subvenció estatal de 84.000 euros. Per tant, l’assignació ja existeix i simplement caldria fer avançaments en el calendari. En cas que les negociacions no prosperin, l’operació haurà d’esperar a l’octubre i això voldria dir aguantar la situació actual durant tota la temporada turística. I és que l’edifici està situat en una zona molt cèntrica del poble, davant de la Rambla, on hi ha terrasses i on a més s’hi instal·la el mercat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li