Presenten un nou sistema de rescat per evitar ofegaments

0
457

L’Escala i Cadaqués ja tenen el dispositiu, que permet agilitzar el temps de resposta dels socorristes


Diverses platges de les comarques gironines tenen a la seva disposició des d’aquest estiu un nou dispositiu de rescat que permet agilitzar el temps de resposta dels socorristes en casos d’ofegament. Es tracta d’una boia autoinflable més lleugera que els dispositius tradicionals i que els vigilants poden dur incorporada i lligada a la cintura. El sistema l’han ideat uns socorristes experts i el Centre d’Innovació i Desenvolupament de la UdG, amb el suport tècnic i econòmic de Dipsalut.

De moment, a la comarca només està disponible a les platges de l’Escala i Cadaqués. Altres municipis que disposen del kit són Begur, Calonge-Sant Antoni (Baix Empordà), Lloret de Mar, Tossa de Mar (Selva) i l’estany de Banyoles. El dispositiu, però, ja s’ha ofert a tots els ajuntaments del litoral perquè l’incorporin.

Un dels inventors del projecte i socorrista, Bartomeu Casellas, va assegurar que «30 segons són bàsics i poden pressuposar la diferència entre la vida i la mort». Això és precisament el que permet el nou dispositiu: reduir el temps de resposta, a banda del pes que suporten els socorristes a l’hora de fer rescats i la possibilitat de poder fer altres actuacions amb l’aparell incorporat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li