Presenten la restauració interior de l’església de Santa Àgata

0
960

Entre les accions hi ha el condicionament dels paviments i la volta i el reemplaçament de part del mobiliari


 

Capmany ha presentat aquest diumenge les obres de restauració de l’església de Santa Àgata, patrona del municipi, que inclouen l’adequació de l’interior i que han durat dos anys. Concretament, les accions han consistit a condicionar els paviments, reemplaçar els bancs, repicar la volta i rejuntar les esquerdes dels murs. A més, s’ha recuperat la imatge original de Santa Àgata -patrona de les dones, i invocada contra els maltractaments i el càncer de pit-, s’ha refet el cablejat elèctric i s’ha reparat la calefacció, entre altres accions.

Aquestes obres de millora han estat possibles gràcies al finançament de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Capmany, i el Bisbat. Però també gràcies al Grup d’Amics de Santa Àgata i als veïns del municipi, que han permès l’impuls econòmic final de la restauració. Concretament, el Pla del Servei de Monuments de la Diputació va destinar a les obres 10.000 euros l’any 2015 i 10.000 més el 2017; 20.000 euros en total.

En la presentació de les obres de remodelació hi han assistit l’alcalde de Capmany, Joan Fuentes; el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer.

L’església, bastida durant els segles XII i XIII, va patir en dues ocasions la pèrdua total de l’art moble que posseïa: una durant la Guerra Gran, el 1794, i l’altra a inicis de la Guerra Civil, el 1936.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li