Presenten la campanya 2017 de prevenció de focs a l’Alt Empordà

0
1128

Enguany s’incorporen 29 persones més a la plantilla, que ja compta amb uns 180 voluntaris


Amb l’arribada de l’estiu i l’entrada al mes de juliol, la Diputació de Girona i l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Empordà han presentat la campanya de prevenció d’incendis que ja s’està portant a terme aquesta temporada. La campanya d’enguany tindrà un equip de prevenció d’incendis de vint-i-nou treballadors (entre vigilants i operadors), vuit vehicles tot terreny (equipats amb una motobomba per a una primera intervenció) i un equip emissor –transmissor (Alt Empordà i Gavarres). A més, la campanya també té el suport de controladors radiofònics.

RISC FORESTAL. Cada any, el Servei de Medi Ambient organitza campanyes de vigilància i informació per a la prevenció d’incendis en espais naturals protegits de la demarcació especialment afectats pel risc d’incendi. Pel que fa a l’Alt Empordà, aquests espais són el cap de Creus, l’Albera, de la resta de la demarcació són el Montgrí, les Gavarres, l’Ardenya i el Montseny. Les actuacions dels especialistes consisteixen a fer rutes predeterminades a l’entorn de l’espai natural corresponent i en la detecció de columnes de fum, focs, d’elements amb risc d’incendi.

La presentació de la campanya 2017 va comptar amb la presència del diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella; el president de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Empordà, Antoni Godoy; el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep M. Cervera, i el tinent d’alcaldia i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li