Presenten ‘Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador’ a Figueres

0
577

El llibre es presenta aquest dimecres, 16 de gener, a la Biblioteca Fages de Climent (19 h)


 

«Tot l’interessava i de tot tenia opinió», escriu Joan Esculies (Manresa, 1976), autor d’aquesta biografia que ha estat guardonada amb el XVII Premi Gaziel de Biografies i MemĂČries 2018, convocat per l’editorial RBA i la FundaciĂł Conde de Barcelona.

‘Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador’ Ă©s el resultat d’un llarg treball de documentaciĂł i de mĂ©s de seixanta entrevistes a personatges que van compartir molts moments de la seva vida. Entre altres, han estat entrevistades personalitats com Raimon Obiols, JoaquĂ­n Almunia, NarcĂ­s Serra, Alfonso Guerra, Xavier SardĂ , Gemma Nierga, Javier Solana o Jordi Pujol, aixĂ­ com persones de l’entorn mĂ©s proper.

Joan Esculies estructura aquesta obra a través de quatre grans geografies peninsulars que Lluch va conÚixer bé i en les quals va deixar empremta: Catalunya, el País Valencià, Madrid i la zona de Santander i Sant Sebastià.

L’objectiu d’aquesta biografia Ă©s retratar el personatge -destacar-ne els mĂšrits i el paper preponderant que va tenir sobretot durant la TransiciĂł des del Ministeri de Sanitat i, al final de la seva vida, en la lluita contra el territorisme-, perĂČ tambĂ© la persona, amb les seves febleses, angoixes i contradiccions. A mĂ©s, el lector trobarĂ  en aquesta obra material grĂ fic destacat, poc o gens conegut pel gran pĂșblic.

El llibre es presenta aquest dimecres, 16 de gener, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (19 h).

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz