Presenten ‘Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador’ a Figueres

0
1018

El llibre es presenta aquest dimecres, 16 de gener, a la Biblioteca Fages de Climent (19 h)


 

«Tot l’interessava i de tot tenia opinió», escriu Joan Esculies (Manresa, 1976), autor d’aquesta biografia que ha estat guardonada amb el XVII Premi Gaziel de Biografies i Memòries 2018, convocat per l’editorial RBA i la Fundació Conde de Barcelona.

‘Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador’ és el resultat d’un llarg treball de documentació i de més de seixanta entrevistes a personatges que van compartir molts moments de la seva vida. Entre altres, han estat entrevistades personalitats com Raimon Obiols, Joaquín Almunia, Narcís Serra, Alfonso Guerra, Xavier Sardà, Gemma Nierga, Javier Solana o Jordi Pujol, així com persones de l’entorn més proper.

Joan Esculies estructura aquesta obra a través de quatre grans geografies peninsulars que Lluch va conèixer bé i en les quals va deixar empremta: Catalunya, el País Valencià, Madrid i la zona de Santander i Sant Sebastià.

L’objectiu d’aquesta biografia és retratar el personatge -destacar-ne els mèrits i el paper preponderant que va tenir sobretot durant la Transició des del Ministeri de Sanitat i, al final de la seva vida, en la lluita contra el territorisme-, però també la persona, amb les seves febleses, angoixes i contradiccions. A més, el lector trobarà en aquesta obra material gràfic destacat, poc o gens conegut pel gran públic.

El llibre es presenta aquest dimecres, 16 de gener, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (19 h).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li