Preparats per fer front a l’onada de fred

0
1059

(ACN).- Catalunya rebrà aquesta setmana una onada de fred que portarà un ambient gèlid i es preveu que es registrin temperatures molt baixes, les més baixes dels últims anys. Les previsions indiquen glaçades generalitzades i nevades a cotes baixes. Davant d’aquestes previsions, les institucions s’estan preparant per rebre el fred intens i la neu. Molts ajuntaments tenen a punt reserves de sal i tractors llevaneu i ja han decidit el tancament de fonts públiques per evitar que es glacin, tal com han explicat alguns consistoris. Al llarg de la setmana també s’intensificaran diversos plans ‘iglú’ destinats sobretot als sense sostre.

A la Jonquera, més preparats que mai

La forta nevada del 8 de març de 2010 va deixar sense llum bona part de les comarques gironines i va obligar a tallar desenes de carreteres. Un dels municipis que més problemes va patir va ser la Jonquera ja que el tancament de la frontera va fer que milers de vehicles s’acumulessin als carrers d’aquest poble. Al pavelló s’hi van concentrar més de 700 persones i les mantes que Protecció Civil va intentar facilitar-los no van arribar fins a les 4 de la matinada.

Per evitar situacions similars, l’Ajuntament ha comprat un seguit de material per tal de poder donar assistència a les persones que quedin atrapades a la Jonquera en cas d’un temporal. En total, s’han destinat 20.000 euros procedents del Departament d’Interior i 10.000 aportats per l’Ajuntament per comprar 300 sacs de dormir, un centenar de matalassos, tres generadors, un microones, termos, llanternes i màrfegues.

Tot aquest material està al magatzem del pavelló, on es preveu acollir la gent que pugui quedar incomunicada. L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha explicat que també han acordat amb alguns restaurants que, si cal activar el pla Neucat, tindran previst subministrar entrepans a la gent que es quedi al pavelló. A més, al magatzem de la brigada municipal hi ha sal per si calgués repartir-la pels carrers en cas de glaçades.

L’alcaldessa ha remarcat que per primera vegada la Jonquera disposa d’un material que de manera permanent es quedarà al municipi i ha valorat la importància d’aquest fet per evitar problemes en un municipi que pateix especialment les conseqüències dels temporals per la seva situació geogràfica.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li