Preparatius per un Nadal amb llums

0
1252

La majoria de pobles i també la ciutat de Figueres preparen els últims detalls per a l’encesa dels llums


Cada any, pels volts de principis de desembre, els pobles i la ciutat de la comarca encenen els llums de Nadal, un símbol que marca el tret de sortida de la festivitat. Aquest 2020, entre les restriccions de la pandèmia i el toc de queda, entre d’altres, molta gent es pregunta si hi haurà llums de Nadal o no. Doncs pel que fa a la majoria de pobles de l’Alt Empordà, podem afirmar que sí hi haurà llums nadalenques que engalanin les places i els carrers de la comarca.

FIGUERES. Fonts de l’Ajuntament detallen a HORA NOVA que enguany el consistori ha incrementat la presència de llums, d’aquesta manera tots els barris de la ciutat tindran «algun element nadalenc.» Les mateixes fonts expliquen que el canvi es veurà en la distribució d’aquests llums, ja que «enguany els llums dalinians es concentren tots al rovell de l’ou, és a dir, al centre històric de la ciutat.» D’aquests n’hi ha un total de vuitanta, més les vuitanta-vuit formigues que engalanen La Rambla. Per tant, al centre de la ciutat hi haurà un total de 168 llums. La novetat d’aquest 2020 és que l’Ajuntament de Figueres ha comprat 348 llums de Nadal nous, d’aquesta manera podran arribar a la resta de la ciutat. L’import econòmic que ha suposat la compra de les noves garlandes és de 98.000 euros, però des del consistori avancen que l’any vinent es doblarà la inversió per a llums de Nadal amb una partida de 200.000 euros. Òbviament, aquests llums nous per a la ciutat —i el total de les bombetes— són llums LED, i per tant, més sostenibles. Cal destacar que a dia d’avui les bombetes Edison estan prohibides en l’ús públic per reduir el consum elèctric i totes les poblacions han d’anar-les renovant.

ALTRES POBLES. Un canvi de llums que finalment s’ha complert Roses, enguany l’Ajuntament ha destinat 6.500 euros per reemplaçar els llums que faltaven i així complir amb la normativa. Amb aquest canvi, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, detalla que «s’ha reduït un 80% el consum elèctric.» Sobre la col·locació dels llums, Mindan afegeix que «posem els llums perquè convé animar la població, el comerç i la mainada.» A Castelló d’Empúries i Empuriabrava no hi haurà cap novetat significativa, ja que «l’any passat se’n van comprar de noves, com l’arbre de la plaça de la Basílica o els llums per les rotondes d’Empuriabrava», detalla el mateix consistori. En aquesta línia hi trobem l’Escala, els llums seran els mateixos però «l’encesa no serà en format multitudinari», destaquen. On potser canviarà una mica és a Maçanet de Cabrenys, que l’alcaldessa Mercè Bosch diu que «hi haurà els mateixos llums però potser reduirem els dies d’obertura de l’enllumenat.» O a Palau-Savardera, on l’alcaldessa, Isabel Cortada, diu que s’adaptaran «a la situació i no hi haurà tantes llums com altres anys.»

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li