Preocupació a la Marca de l’Ham per l’ocupació il·legal de tota una urbanització

0
1228

Els nouvinguts han tret tanques, han posat portes noves i treuen les tapes del clavegueram per dificultar l’accés policial


«Portem tota una sèrie d’anys en què la situació al barri s’ha anat degradant, a nivell social i de seguretat. I em fa la sensació que en moltes situacions tenim una convivència que està força al límit, amb gent molt cansada de la sensació d’inseguretat». Així és com el portaveu de Cs a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, va definir la situació que s’està vivint a la Marca de l’Ham durant el ple ordinari del mes passat.

Amelló explicava que la degradació urbana és força generalitzada, fet que està provocant una davallada del preu de l’habitatge, amb els conseqüents perjudicis sobre els propietaris que volen marxar i han de «malvendre» els seus immobles. Però va especificar que actualment el problema més greu està a la urbanització que hi ha al costat de l’escola Anicet de Pagès.

Es tracta d’una zona totalment ocupada (de fet, no hi queda cap casa per ocupar) on hi ha conflictes constants. Hi ha hagut diversos focs, no queda cap tanca de seguretat enlloc, alguns ocupes han posat portes noves a les cases, i fins i tot s’empesquen mesures com per exemple anar traient constantment les tapes del clavegueram per dificultar-hi l’accés als vehicles policials.

Davant d’aquesta situació, Amelló va demanar a l’equip de govern que actués per desallotjar tots aquests habitatges, anant més enllà de les mesures policials, i va voler saber si hi ha algun pla integral per millorar tot el barri. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, va recordar que la Marca de l’Ham ve d’una inversió molt important del Pla de Barris, però va admetre que tot i així «té un problema greu».

Les possibilitats d’actuació queden limitades perquè l’Ajuntament no pot desallotjar res que no sigui de la seva propietat. I malgrat que han seguit «tots els procediments legals necessaris per exigir als titulars de la urbanització que actuïn», alguns no accepten que les cases siguin seves perquè l’obra nova no està declarada. Per això ara estan buscant altres mecanismes. «Fins i tot considerar si podríem fer alguna cosa per manifest perill, perquè allò és inundable», explica Casellas. Un Casellas que, malgrat tot, també va avançar que no hi ha previst cap pla específic per la Marca de l’Ham perquè «des del nostre punt de vista, tot i que el barri presenta dades preocupants, hi ha altres barris de la ciutat que necessiten més atenció».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li