Prenen possessió els nous càrrecs

0
1609

Entra en vigor la figura d’exorcista de la diòcesi, que assumeix el rector de les parròquies de Roses i Palau-saverdera


 

La seu del Bisbat de Girona va acollir el passat 14 de setembre la presa de possessió dels nous càrrecs parroquials i diocesans en un acte presidit pel bisbe Francesc Pardo i on van participar els membres de la cúria.

Pel que fa als nous càrrecs, ha entrat en vigor la figura de l’exorcista de la diòcesi, que assumeix el rector de les parròquies de Roses i Palau-saverdera, Mn. Josep Puig i Bofill. Aquest nomenament ja es va fer públic abans de l’estiu i va generar molta curiositat. I és que és la primera vegada que la diòcesi de Girona disposa d’un exorcista. El mateix Josep Bofill va declarar en el seu moment que acceptava el nou càrrec però parlava amb molta cautela de la seva nova missió. Bofill va explicar que havia d’aprendre molt encara sobre aquesta funció que li havia estat encarregada. Va declarar també que «el més complicat és distingir entre una malaltia mental i una possessió diabòlica».

La figura de l’exorcista s’ha hagut d’incorporar a la diòcesi de Girona per una directiva del papa Francesc. Fins ara aquest càrrec no existia. D’altra banda, també van prendre possessió nous càrrecs que afecten les parròquies de la comarca [vegeu la taula].

Hi ha canvis en algunes parròquies com ara Llers, Pont de Molins, Cabanes, Vila-sacra, Pedret i Marzà, Peralada, Vilabertran i Vilarnadal, entre altres. Aquestes modificacions també tenen a veure amb alguna jubilació. Per exemple, la de mossèn Lluís Plana i Sau, fins ara rector de cinc parròquies de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li