Premien un diari fet per estudiants

0
769

Dimecres 25 de maig una vintena d’alumnes de 4t d’ESO de l’escola Paula Montal Escolàpies de Figueres van desplaçar-se en autocar fins a Barcelona carregats d’il·lusió per assistir a l’entrega de premis de la desena edició dels guardons El País de los Estudiantes que anualment convocat el rotatiu El País per tal de fomentar la lectura de premsa entre el jovent.
El concurs, que és a nivell estatal (només a Catalunya hi participaven 173 escoles i més de 3.000 alumnes) demana a centenars de centres educatius crear un diari de cinc pàgines amb els criteris periodístics de qualsevol diari: reportatges, fotografies, entrevistes, anuncis, etcètera. Hi ha d’haver una portada, una pàgina de societat i cultura, una d’esports, una de medi ambient, una anomenada ‘tu entorno’ i una de temàtica lliure. El País els facilitava el software d’edició i maquetació de pàgines del diari i una sèrie d’enllaços web per facilitar-los aquesta tasca.
La proposta dels nois i noies de les Escolàpies duia per nom Via Augusta i en les proves classificatòries de Catalunya ja va ser escollida com un dels treballs finalistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li