Premiat el projecte del Muntaner ‘Música per recordar’

0
762

La iniciativa vincula joves amb dificultats educatives i malalts d’Alzheimer a través del cant, el ball i la música


 

El Premi Inclusió Social 2018 del Consell Comarcal ha anat a parar a l’institut Ramon Muntaner de Figueres. S’ha premiat el projecte Música x recordar, una iniciativa per reforçar el treball amb adolescents i joves en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa, a través d’un projecte intergeneracional amb persones grans afectades per la malaltia de l’Alzheimer. El vincle s’estableix mitjançant el ball, el cant i la música, que generaran un espai de trobada que reforci els llaços d’amistat i respecte entre les dues generacions.

La presidenta del Consell Comarcal, Montse Mindan, va lliurar el premi en un acte en què hi van assistir una quarantena d’alumnes de l’institut i representants de diferents entitats socials de la ciutat que es beneficien del projecte.

El Premi Inclusió Social 2018, dotat amb 6.000 euros, permetrà que aquest curs escolar 60 alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’Institut i unes 200 persones grans amb malaltia d’Alzheimer i altres demències puguin desenvolupar el projecte orientat a millorar la qualitat de vida d’ambdós col·lectius. Els malalts provenen de centres residencials, casals cívics i de l’Associació Malalts d’Alzheimer de Figueres. Ja són sis les edicions del Premi Inclusió Social.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li