Premi a una trajectòria empresarial

0
1154

R oses ha celebrat aquest cap de setmana la setena edició de la Festa del Mar, que ha inclòs una vintena d’activitats diferents que han servit per donar el tret de sortida a la nova temporada d’estiu de la població. Un dels actes de la programació ha estat el lliurament dels Premis Arjau, que atorga per segon any consecutiu l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus com a reconeixement a trajectòries modèliques en l’àmbit empresarial. En aquesta ocasió, el premi ha anat a parar als fundadors dels restaurants Cal Campaner, Alfons Magester, i la Sirena, Clara Cortada, com a “persones vinculades al municipi que han tingut una trajectòria de referència i han deixat empremta”. L’entrega dels guardons la va fer dissabte el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, en un acte en què també van assistir el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer; la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.
L’any 1962, Clara Cortada i el seu marit Josep Planas van fundar a l’actual plaça de Sant Pere, coneguda abans com la plaça del peix, la Sirena, una petita taberna que es nodria del que li donava el Mediterrani i on es cuinava als clients el peix comprat directament a la llotja, situada davant mateix de l’establiment. Ara, el restaurant està regentat per Vicente Fernández i Jordi Blanch, però encara s’hi poden menjar els populars calamars i l’ensaladilla “de la Clarita”, i la cuina de peix i de suquet que van fer famós el restaurant.
També s’ha convertit en un restaurant històric de Roses Cal Campaner, fundat ara fa 50 anys per Alfons Magester i la seva dona Mari Carme Paredes, que van estar al peu del canó del negoci fins que dos dels seus tres fills i el seu gendre, que va treballar durant cinc anys a El Bulli, en van agafar les regnes. Canvi de mans però no de filosofia: el restaurant continua mantenint l’essència que sempre el va caracteritzar: una cuina basada en el peix de Roses a la planxa, una especialització que el ha fet singulars. Sense oblidar l’únic guisat que han mantingut de forma permanent a la carta i que va crear l’Alfons: els “callos de mar”, estòmac de rap cuinat com si fos vedella. L’any 1989 els Magester-Paredes es van traslladar dels voltants de la plaça de l’Església a l’emplaçament actual, el carrer Mossèn Carles Feliu.

Festa del Mar. Un miler de persones s’han inscrit aquest cap de setmana en la setena edició de la Festa del Mar de Roses que ha programat una vintena d’activitats diferents amb l’objectiu de mostrar als visitants tot el potencial turístic del municipi i divulgar els atractius de la zona. Fent balanç de la festa, el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, ha destacat que “la iniciativa s’ha consolidat com la festa de benvinguda de l’estiu, on es pot fer un tast de les activitats que ofereixen les empreses turístiques”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li