Posant en valor l’activitat pesquera

0
545

El Port de Roses estrena un itinerari didàctic sobre la pesca i l’activitat marinera amb 10 plafons divulgatius


 

Posar en valor l’activitat pesquera i tot allò que representa. Aquest és un dels objectius de la iniciativa pionera que es va presentar la setmana passada al port de Roses. Allà s’ha estrenat un itinerari didàctic sobre la pesca i la cultura marinera. Es tracta d’un recorregut de deu panells informatius enfocats a escolars i visitants per divulgar l’activitat pesquera, la història del port i el valor nutritiu del peix, al mateix temps que es vol conscienciar de l’impacte que tenen els residus al mar.

Els deu plafons han costat 15.000 euros i estan repartits al llarg del moll pesquer. Cal destacar que aquest és el primer port de la demarcació de Girona que compta amb un recurs educatiu i divulgador d’aquest tipus. La iniciativa forma part del projecte divulgador que fan diversos ports pesquers de la costa catalana.

Els ports pesquers catalans reben centenars d’escolars i visitants al cap de l’any. A través de visites didàctiques i divulgadores, els escolars i turistes descobreixen el funcionament de la descàrrega del peix i la sala de subhastes. De fet, l’activitat pesquera s’ha convertit en un atractiu turístic més de les poblacions de costa.

L’ITINERARI. En l’inici del recorregut hi ha un mapa amb el directori de la ruta i el número que identifica cada plafó. En la part històrica s’explica la història del port, la confraria de pescadors, l’ofici i també les parts d’un vaixell. Tot seguit es pot aprofundir en les arts de pesca. Per això, diversos plafons expliquen els sistemes d’arrossegament, encerclament i arts menors. Hi ha dos panells més amb els tipus de peix (el blau, el blanc i el marisc) i la ruta acaba amb un últim panell amb l’impacte que tenen els residus que s’aboquen al mar.

Els plafons estan fets en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès, per arribar als turistes i a la ciutadania. A més, els panells s’han fet en forma de taulell i així permeten que al mateix temps que s’explica, es pot seguir veient el port de Roses. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li