Ports instal·la la nau provisional per fer la subhasta del peix a Llançà

0
1184

Ports de la Generalitat ha iniciat aquest dimecres la instal·lació de la nau prefabricada que s’utilitzarà temporalment per fer la subhasta del peix al port de Llançà. Amb aquest equipament se substituirà de manera provisional la llotja de peix per continuar donant servei al sector pesquer llançanenc. Actualment s’està redactant el projecte per reparar l’edifici, afectat per la llevantada del 26 de desembre passat. D’altra banda, Ports ha fet la reposició de la part de l’escullera del dic d’abric de Llançà que també va resultar afectada pel temporal. Es preveu que el mòdul prefabricat estigui enllestit la setmana vinent.

Després, la confraria de pescadors de Llançà haurà d’equipar l’interior amb la maquinària necessària per fer la subhasta del peix. Mentrestant, la Confraria fa la venda del peix al Port de la Selva. La instal·lació i el mòdul prefabricat tindran un cost de 101.000 euros.

La nau prefabricada, que s’ha començat a instal·lar aquest dimecres, s’ubica a la zona portuària darrere del Club Nàutic, al lloc on hi havia un magatzem d’aquesta entitat. Un cop estigui muntat el mòdul, la confraria de pescadors equiparà l’interior amb la cinta transportadora, les pantalles per veure el peix subhastat i les grades per als compradors.

L’entrada en funcionament d’aquest mòdul provisional, totalment equipat, es preveu per mitjans de març. Aquest mòdul per fer la venda del peix ocuparà una superfície de 200 metres quadrats. Abans d’instal·lar la nau, el terra s’ha pavimentat i l’espai s’ha dotat de serveis d’aigua, electricitat i clavegueram.

D’altra banda, en aquests moments s’està redactant el projecte per fer la reparació de la llotja del port. Un cop es consensuï l’alternativa més adient per fer aquesta actuació amb la Confraria de pescadors, es preveu que en un parell de mesos s’iniciïn els tràmits per licitar aquest projecte.

Ports de la Generalitat ha fet la reposició de la part de l’escullera del dic d’abric del port de Llançà afectada pel temporal. Aquestes obres s’han emmarcat en el conjunt d’actuacions d’urgència que el Govern està duent a terme en els ports del litoral gironí que han sofert danys materials a causa de la llevantada del desembre passat.

L’operació ha consistit en reomplir amb blocs d’escullera una part exterior del dic que s’havia emportat el fort onatge. En total, s’han utilitzat 4.000 tones de pedra per reparar la zona afectada. L’actuació, que es va acabar a finals de gener, s’ha executat amb una grua de grans dimensions, i l’import de les obres ha estat de 227.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li