Portlligat deixa de ser l’illa envaïda per la planta del bàlsam, procedent de l’Àfrica

0
753

Els cadaquesencs l’anomenen dits de bruixa, una altra denominació popular és ungla de gat i científicament se la coneix com carpobrotus spp. Ens referim a la planta exòtica invasora coneguda també com a bàlsam. La seva presència imparable va fer que el 80% de l’illa de Portlligat quedés envaïda per aquesta espècie forània i, per això, el 2009 es va engegar un projecte per erradicar-la. Quatre anys després ja es pot parlar de l’eliminació d’unes 400 tones (en pes fresc) de bàlsam. Això ja ha permès la recuperació d’espècies autòctones.

EL PROJECTE. El pla per recuperar la planta i la flora autòctones i eliminar les espècies invasores de Portlligat, al Parc Natural del Cap de Creus, ha estat una iniciativa de la Diputació de Girona i l’Obra Social de La Caixa, que ha aportat 165.000 euros. L’acció s’ha fet a través d’un conveni amb la Fundació Altem, que treballa per la reinserció de persones amb risc d’exclusió social.
Durant quatre anys han participat en el projecte 13 treballadors de la Fundació Altem, 10 dels quals tenen alguna discapacitat intel·lectual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li