Porten als jutjats quatre centres que fan de llars d’infants sense tenir-ne la llicència

0
563

L’Associació de Llars d’Infants de Catalunya denunciarà als jutjats quatre centres de Figueres que fan funcions de llar d’infants sense tenir-ne la llicència. I com que aquesta pràctica ja fa temps que dura, la demanda també inclourà l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament, que fins ara no han pogut resoldre l’al-
legalitat.
La dissidència ve perquè els equipaments tenen permisos del Consistori per ser ludoteques o fer tasques de canguratge i reforços escolars, entre d’altres; però els serveis que ofereixen a la pràctica són els mateixos que la llei fixa per a les escoles bressol. Això fa que competeixin directament amb les sis guarderies reconegudes per Ensenyament, quatre de les quals són públiques i les altres dues, privades. I són precisament els propietaris d’aquestes dues (el centre d’educació infantil Narcís Monturiol i l’associació pedagògica Sol Solet) els que, després d’anys de lluita, han decidit portar la situació als jutjats.
Pere Palomera, del Narcís Monturiol, lamenta que Ajuntament i Generalitat no trobin la manera de posar fi a una situació que en els darrers cursos ha perjudicat molt el seu negoci. “Quatre anys enrere aquí érem 13 persones treballant i ara en som cinc. Jo l’any que ve em quedo amb 23 nens i m’estic plantejant si tanco l’escola”, explica Palomera. I afegeix: “Nosaltres complim la normativa, tenim mestres d’educació infantil, psicòloga, tècniques d’educació infantil… Però hem de fixar uns preus per sota del que tocaria per intentar competir amb aquest altres centres que, amb tot el respecte del món pels auxiliars d’infermeria i pels monitors del lleure, contracten gent amb uns sous molt inferiors i que no tenen uns estudis adequats.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li