Portbou vol més Mossos a la nit

0
479

Els socialistes de la Mar d’Amunt alerten que una sola patrulla nocturna no és suficient per donar cobertura a set pobles


El PSC ha demanat al Govern de la Generalitat que reforci la seguretat nocturna de Portbou i els municipis que l’envolten. Alerten que actualment, entre les 19 h i les 7 h, només hi ha una patrulla dels Mossos d’Esquadra per cobrir un total de set pobles, i consideren que no és suficient.

El grup socialista va entrar fa uns mesos al Parlament diverses preguntes sobre la seguretat nocturna a les poblacions frontereres amb França, i ara han rebut resposta. El diputat Òscar Aparicio explica: «La Generalitat va respondre fa pocs dies que durant les nits, en horari de 22 h a 6 h, hi ha només una patrulla de Mossos que cobreix les poblacions de Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, la Selva de Mar, Vilamaniscle i Garriguella». I afegeix: «Aquesta xifra és totalment insuficient, i no hi ha previsió de fer cap comissaria a la zona més enllà de la que hi ha projectada a La Jonquera».

Davant d’aquesta situació, demanen al Govern català que «reconsideri» la seva política de seguretat al sector 2 de l’ABP (àrea bàsica policial) de Figueres. «A la resposta que ens fa arribar, el conseller d’Interior considera que la patrulla és suficient per vetllar per la seguretat d’aquests. Però els fets delictius han augmentat i contínuament ens trobem amb notícies de vandalisme, furts i altres delictes en aquesta zona, especialment a Portbou», assegura Aparicio. Un Aparicio que també considera que el fet que el Govern hagi fet arribar les respostes als socialistes tres mesos després de fer les preguntes «denota el seu interès per la seguretat a la zona».

«Afirmen que hi hauran més efectius amb la convocatòria d’augment d’un 20% de plantilla aprovada recentment pels Mossos, però en cap moment diuen que la zona es vegi beneficiada per aquest augment futur d’efectius», alerta el diputat gironí, que conclou: «Caldrà veure quan es farà el desplegament efectiu d’aquests nous agents, ja que pot trigar molt o realitzar-se en altres zones».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li