Portbou: galeria d’art

0
1747

El mercat, la rambla, diversos establiments, i un estudi acullen creacions artĂ­stiques multidisciplinĂ ries


Estem d’acord en quĂš veure un comerç amb la finestra tancada no Ă©s precisament una de les millors imatges. A Portbou ho saben, i precisament han aprofitat aquests espais buits per omplir-los de vida, o mĂ©s ben dit, d’art.

L’AssociaciĂł Amics de Portbou ha aconseguit convertir el municipi en un galeria artĂ­stica. A travĂ©s de la iniciativa «Missatge a l’ampolla», han situat diverses obres en sis espais diferents de la ciutat. AixĂ­, tant portbouencs i portbouenques com tota la resta de visitants podran gaudir de pintures, dibuixos, gravats, litografies i escultures, entre d’altres Ă mbits creatius, tot recorrent Portbou.

LA RAMBLA. En aquest via del municipi s’hi troben tres espais que acullen diferents obres dels artistes. Un d’ells Ă©s el local del pintor Miquel Comas. A dins s’hi poden trobar petites representacions artĂ­stiques de diversos creadors. Entre elles, les pintures del mateix Comas, que explica «el meu estudi Ă©s just al pis de dalt». Aquesta part inferior acull aquestes peces «grĂ cies la iniciativa de la Carla, que em va proposar aquesta idea, i la veritat Ă©s que queda molt bé». Precisament sĂłn ell i la Carla, que Ă©s la precursora de l’AssociaciĂł Amics de Portbou, els que s’encarreguen d’obrir aquest espai de forma totalment gratuĂŻta, si els visitants se’l troben tancat.

L’AJUNTAMENT INTERMEDIARI. Des de l’AssociaciĂł Amics de Portbou, es van posar en contacte amb l’Ajuntament. El seu alcalde, Xavier Barranco, n’explica l’origen: «Ens van presentar un projecte on agafaven espais de la via pĂșblica. Nosaltres com a ajuntament els hi vam cedir els espais pĂșblics, i vam anar demanant permisos als privats».

Barranco es mostra molt satisfet per aquesta iniciativa «Nosaltres estem molt contents, ja que no Ă©s el mateix veure una botiga tancada a l’hivern, que veure una botiga que es converteix en una sala d’exposicions», i afegeix «A Portbou tenim una vida cultural molt intensa, sobretot durant l’hivern, que Ă©s quan estem gaudint del nostre vent, del nostre mar… Ă©s molt millor poder-ho gaudir amb aquestes propostes que t’alegren els ulls. Algunes d’elles sn molt atrevides, t’interpel·len.»

Gran part d’aquest oxigen cultural provĂ© de l’AssociaciĂł Amics de Portbou. L’entitat no nomĂ©s estĂ  al darrera de la campanya «Missatge a l’ampolla», sinĂł que realitza activitats de tot tipus durant tot l’any. «Els hi estem molt agraĂŻts. A ells, i tambĂ© als propietaris, que no ha posat cap impediment en cedir els seu aparador», clou Barranco.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li