Ponç Hug IV i Fages de Climent centren el Terra de Trobadors

0
1918

La 28a edició relacionarà les figures del compte i el darrer trobador de l’Empordà, en l’època d’entre el 1277 i el 1313


 

L’època del comte d’Empúries Ponç Hug IV (1277-1313), la construcció del Pont Vell i l’Any Fages de Climent són els tres pilars que centraran enguany una nova edició del festival Terra de Trobadors, que se celebrarà a Castelló d’Empúries del 7 al 9 de setembre. D’aquesta manera, el festival relacionarà la figura de l’anomenat comte-trobador amb el poeta, «el darrer trobador de l’Empordà», de qui aquest any es commemora el cinquantenari de la seva mort, el 1968.

Pel que fa al context històrics, alguns fets de l’època de Ponç Hug IV que es posaran de relleu en les recreacions de l’edició d’enguany són la construcció del Pont Vell, a finals del segle XIII, i la invasió francesa del comtat d’Empúries, el 1285.

Pel que fa a la programació cultural i acadèmica del Centre d’Estudis Trobadorescos i la Universitat de Girona, el festival girarà al voltant de la figura i l’obra literària de Carles Fages de Climent (1902-1968), vist com el darrer trobador de l’Empordà. A aquesta temàtica es dedicarà el cicle de conferències Miquel Pujol Canelles, les publicacions i exposicions culturals, les representacions teatrals i alguns concerts del cicle «So de Lohn», entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li