Polèmica pel sorteig d’un burro català a la quina de Llers

0
1659

L’Ajuntament de Llers retira l’animal dels premis i evita la denúncia del Col·legi d’Advocats de Girona


 

La polèmica ha arribat aquest any a la quina de Llers pel sorteig d’un burro català. L’exemplar feia 5 anys que es regalava però enguany la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Girona es va posar en contacte amb l’Ajuntament. Es va advertir al consistori que s’estava vulnerant la Llei de protecció dels animals, una normativa que prohibeix aquest tipus d’actes.

L’entitat no va interposar cap denúncia perquè l’Ajuntament ja es va comprometre a retirar el burro català del sorteig. Els animalistes advertien també que l’animal pertany a una raça autòctona en perill d’extinció.

L’alcalde de Llers, Carles Fortiana, va explicar que l’animal era propietat d’un criador conegut pel club de futbol del municipi. I és que el club és l’encarregat d’organitzar la quina amb la col·laboració de l’Ajuntament. El criador donava suport a la quina amb el regal de l’animal.

L’alarma va saltar diumenge passat a través de les xarxes socials. El Col·legi d’Advocats de Girona es va posar en contacte amb l’Ajuntament i va informar-lo que la llei prohibeix donar animals com a premi i que les multes poden arribar als 400 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li