Polèmica detenció del regidor de Seguretat de Portbou

0
1556

Francisco Ábalos va intentar mediar en un conflicte al pàrquing municipal entre un client i dos treballadors


 

La Guàrdia Civil va detenir dissabte, durant unes hores, el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Portbou, Francisco Ábalos. El motiu de l’arrest va ser la negativa de l’edil a identificar-se quan els agents li van requerir.

Segons explica SER Catalunya, Ábalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client del pàrquing municipal de la Riera i dos treballadors d’aquest. El regidor va intentar posar pau i, aleshores, van arribar els agents i li van demanar que s’identifiqués. Segons explica el mitjà, l’edil s’hi va negar al·legant que ja sabien de qui es tractava i, de fet, l’havien cridat pel seu sobrenom, Kiki.

Ábalos va deixar clar que era allà com a regidor de Seguretat, que la seva responsabilitat com a gestor municipal era mediar en el conflicte, i es va negar a identificar-se. A més, segons explica SER Catalunya, el guàrdia civil volia fotografiar el carnet d’identitat dels treballadors de l’aparcament, i l’edil s’hi va oposar al·legant que són operaris del consistori i que la informació la podien demanar a l’Ajuntament.

Davant l’actitud d’Ábalos, un dels agents el va emmanillar per l’esquena i se’l va emportar a la comissaria, situada a pocs metres. Alguns testimonis afirmen que a l’altre agent se’l veia incòmode davant de la situació.

Poques hores després el regidor va ser posat en llibertat, tot i que se li imputa un delicte de resistència a l’autoritat i un altre de desobediència.

Dilluns l’Ajuntament de Portbou va emetre un comunicat on qualifica de «desafortunada» la detenció, i exigeix a la Guàrdia Civil una relació «respectuosa». El consistori mostra el seu total respecte al regidor i diu que iniciaran les actuacions necessàries per recuperar el clima de «respecte i entesa» a la població.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li