Polèmica amb la plataforma, ja constituïda

0
1280

Dilluns passat la plataforma Veïns de la Jonquera es va registrar a la Generalitat. Es defineix com una entitat “apolítica” i nega voler-se presentar a eleccions


 

La delinqüència a la Jonquera no s’atura. Des que un grup de veïns es van organitzar per constituir-se legalment com a plataforma, han detectat més activitat de les autoritats policials, però els fets delictius continuen sacsejant el municipi. Des de robatoris fins a agressions, passant per ocupacions d’habitatges o tràfic de drogues al costat dels centres educatius.

La setmana passada la plataforma Veïns de la Jonquera -l’objectiu de la qual és col·laborar amb les administracions i els cossos policials per intentar millorar la seguretat- es va constituir oficialment. El divendres 17 de novembre un centenar de persones en van aprovar els estatuts i els membres de la primera junta en una assemblea extraordinària, i el dilluns passat aquests estatuts es van registrar a la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat.

Per mitjà d’un comunicat, la plataforma assegura que “el nostre objectiu és que, en pocs mesos, les mesures que s’estan prenent tinguin repercussió directa en la seguretat i el benestar dels nostres veïns”. I admeten que “som conscients que tots els cossos de policia treballen amb un grau immillorable d’excel·lència, encara que el desenllaç final no obtingui els resultats desitjats”.

DEFUGINT LA POLÈMICA. Un dels pilars bàsics dels estatuts que es van aprovar fa deu dies és que la plataforma es defineix com “una entitat apolítica”. Amb aquesta descripció, descarten els rumors segons els quals s’estan preparant per crear una nova llista per a les properes eleccions municipals. Una rumorologia que atribueixen a “la mala interpretació de la informació que ha anat sorgint”. Els veïns agrupats recorden que “tothom té dret a expressar les seves opinions en llibertat, emparats en la Constitució vigent i sent afortunats de viure en un estat de dret i llibertat, però també s’ha de tenir en compte que determinades formes d’expressió poden ser considerades il·legals”. En aquest sentit, alerten que si continuen els rumors, podrien prendre mesures legals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li