Polarització

0
1477

Per als ciutadans de centre, liberals i progressistes com nosaltres és preocupant veure la polarització actual de la política. Un etern retorn a les receptes del segle passat, al bipartidisme i un nou descens a les trinxeres ideològiques han retardat la regeneració i modernització que tant necessitem a Espanya. Els dos blocs de sempre, els vermells i els blaus reforçats pels nacionalistes i populistes, s’obstinen a transformar en tombes del sentit comú els seus particulars fossats partidistes i anteposen els seus interessos, la seva ideologia, per sobre de les necessitats reals dels ciutadans.

Enmig de la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem sofrint és moment per a bastir ponts, dialogar i cooperar per a la superació de les diferències i impulsar la recuperació. Les tombes ideològiques xoquen de cara amb la realitat i el dogmatisme ens converteix en preses intel·lectuals dels desitjos doctrinals. Els partits s’aferren a la política de blocs per a dissort dels ciutadans. La dreta i esquerra tradicionals reforçades en els extrems pels nous populismes, viuen molt còmodes instal·lades en la trinxera donant per fet que la societat està dividida en dos. Els permet simplificar la complexitat del món sense atendre els matisos oferint una visió maniquea del món. Viuen de l’enfrontament constant contra els quals estan a l’altre costat del mur. Nosaltres o ells. Blaus o Vermells. No hi ha futur en les lluites identitàries ni en les ideològiques i no podem deixar que això sigui una oportunitat per als populismes i els nacionalismes.

Adolfo Suárez insistia que la vida et dona dues opcions: la còmoda i la difícil, i la comoditat no pot triar per nosaltres. Els liberals de Ciutadans hem triat l’opció difícil de no deixar-nos seduir per l’espectacle fàcil. Hem abandonat la retòrica del confortable per a enfortir la senda democràtica. La política és un tema seriós, important per als ciutadans i el país. Hem triat la via difícil, sí, però la correcta fins i tot quan aquesta opció significa enfrontar-nos als qui insisteixen a defensar els seus privilegis, pretenen ocultar els seus tripijocs i corrupció com succeeix en el PP de Múrcia. Els espanyols necessitem un partit liberal i progressista de centre, modern, moderat, reformista i valent que continuï lluitant pel que hem lluitat sempre. I val la pena perquè lluitem per Espanya, per la llibertat, la igualtat i la unió. Un partit capaç de neutralitzar els excessos de la dreta i de l’esquerra, d’impedir que Espanya estigui en mans dels populistes i nacionalistes.

A Ciutadans persistirem en aquesta tasca gens fàcil. Malgrat els atacs a la reputació i la difamació constants, malgrat el pessimisme d’aquells que ens volen morts o dels quals ja s’han rendit, malgrat els pals a les rodes que posen internament aquells que no han après res durant aquests anys i es llancen als braços del bipartidisme i les seves estratègies. Els liberals no podem estar en política per a dir el que alguns volen sentir, sinó per a dir la veritat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li