Poesia en les tenebres

0
1060

La companyia La Virgueria porta a Figueres l’obra ‘Medusa’, un repàs als horrors viscuts al segle XX


 

La companyia La Virgueria presenta Medusa, una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón, aquest dissabte, 16 de febrer, al Teatre el Jardí de Figueres. L’obra, reconeguda amb el Premi Quim Masó 2016, gira entorn de la història del cineasta, fotògraf i pintor Karl Gustav Friedrich Prohaska, observador privilegiat de les atrocitats del segle XX. L’aproximació a aquest personatge planteja certes qüestions al públic. Es pot viure sense ideologia? Es pot observar mantenint-se al marge?

ESCENOGRAFIA ACURADA. Els intèrprets són els actors i les actrius Pepo Blasco, Patrícia Bargalló, Isis Martín i Sergi Torrecilla. L’obra, amb música de Clara Peya i sota la direcció d’Aleix Fauró i Isis Martín, destaca pel seu caràcter colpidor i, alhora, poètic. La figuerenca Marina Fita, membre de la companyia i productora executiva de l’espectacle, explica: «És com un poema a quatre veus i la posada en escena és com un rellotge que es posa en marxa i se t’emporta. Per mi, Medusa és hipnòtica. Una mica, la mirada de medusa és això. Segons el mite, Medusa mirava els seus oponents i els deixava de pedra». En aquesta primera producció de gran format de La Virgueria s’ha tingut en compte, de manera acurada, l’escenografia: «Aleix Fauró i Isis Martín han fet molta feina de conceptualitzar cada època a través d’objectes i escenes i els actors mateixos van manipulant tot l’attrezzo», valora Fita.

REFLEXIONS CONTEMPORÀNIES. Medusa, segons la figuerenca, suscita a la reflexió, sobretot, pels temps que corren: «El panorama polític està prenent uns girs que fan posar els pèls de punta. Prendre’s un temps i parar un moment, pensar qui som, d’on venim i quins camins emprendre és molt important».

PRÒXIMA GIRA. Després de la seva estrena a Temporada Alta i de passar pel Teatre Nacional de Catalunya, l’obra es representarà, per primer cop, en castellà aquesta primavera a Gijón.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li