Poemestiu proposa el recital «Poesia per la llibertat» a la seva 9a edició

0
1247

El festival de poesia arrenca el 19 de juliol des del celler La Vinyeta i ofereix un total de sis recitals fins al 9 d’agost


Dissabte arrenca Poemestiu, el Festival de poesia de l’Empordà, amb un sopar a La Vinyeta de Mollet de Peralada i l’espectacle «Elles i ells», de Jaume Calatayud, Vicente Monera i Lídia Herbera. L’esdeveniment, promogut per l’Associació Cultural Poemestiu, compta amb un art convidat. Enguany és l’escultura i l’artista José Luis Ansón exposarà una obra el dia de la inauguració. Fins al 9 d’agost, s’han programat un quatre recitals gratuïts a Figueres, Navata i Darnius, a més de dos sopars a La Vinyeta, on començarà i acabarà el festival. Els actes tindran lloc a les vuit del vespre amb l’excepció del de Navata, que serà a les dotze del migdia.

NOVETATS. La programació continuarà diumenge, 20 de juliol, amb la presentació del poemari Nus, de Quim Ponsa, i l’actuació de Jules a la casa rural Can Massot de Darnius. Un dels plats forts serà el divendres 19 de juliol al claustre de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, on es farà el recital «Poesia per la llibertat», organitzat conjuntament amb Òmnium Cultural Alt Empordà, a càrrec dels poetes Carles Duarte, Rosa Font, Jaume Busquet i l’arpista Anna Godoy. I és que si sempre hi ha un art convidat, una de les novetats que s’han incorporat és la d’un instrument convidat, que serà l’arpa. Aquesta també és la primera vegada que Poemestiu col·labora amb Òmnium Alt Empordà.

Es tracta d’un festival itinerant i el dissabte 27 de juliol farà al Sindicat de Navata. En aquest cas, amb un vermut poètic a les dotze del migdia. Poemestiu clourà el 8 i 9 d’agost. El dijous, dia 8, la plaça Major de Darnius acollirà un recital i divendres, dia 9, hi haurà el lliurament dels Premis Poemestiu a La Vinyeta. Allà, es donarà també el premi Montserrat Oriol, en record a la poeta i mestra darniuenca que va morir l’any passat.

FILOSOFIA DEL FESTIVAL. El director, Daniel Ruiz-Trillo, destaca que Poemestiu, nascut amb l’objectiu de fomentar la poesia, «és un festival diferent a tota la resta perquè és 100% en català, independent, amb paritat de gènere, respectuós amb el medi ambient, itinerant i de proximitat».

ARTISTES CONVIDATS. Carles Duarte, Rosa Font, Jaume Busquet, Anna Godoy, Liv Hallum, Marta Pérez i Sierra, Joan Artigas, Jules, Ivan Garriga, Sergi Sirvent, José Luis Ansón, Glòria Bassols, Quim Ponsa, Sun Estarriol, Albet Cuevas, Carme Pagès, LÍdia Herbera, Lluís Bosch, Mercè Gibrat, Jaume Calatayud, Jep Perxés, Pau Llosa, Vicente Monera i Daniel Ruiz-Trillo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li