Poemestiu dedica la 8a ediciĂł a la seva fundadora i poetessa, Montserrat Oriol

0
1617

Com a novetat d’enguany, tornaran els recitals a Figueres i la dansa serà l’art convidada


 

La poeta i mestra de Darnius, Montserrat Oriol, va ser una de les impulsores del Festival de Poesia de l’Empordà l’any 2011, al seu poble. Va morir el passat mes de juny i els organitzadors de Poemestiu volen recordar el seu llegat i li dediquen aquesta 8a edició, que va arrencar el passat dissabte al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada amb un recital de Jordi López i Sònia Serrabao i l’actuació del grup de folk i rock, Satan Valolla.

A partir d’ara, es lliuraran els premis Memorial Montserrat Oriol. S’entregaran el proper 4 d’agost (20 h), al mateix celler on es va donar el tret de sortida al festival, a set mitjans i periodistes de l’Empordà i es podran escoltar les poesies de les tres finalistes de la 4a edició del Concurs Poemestiu La Vinyeta: Tanit Amorós, Cristina Company i Àngels Vila Safont. Durant la vetllada, la dansa i l’astronomia hi tindran un paper protagonista.

RETORN A FIGUERES. Els actes, organitzats des de l’Associació Cultural Poemestiu, tindran lloc, com és habitual, a Navata, el dia 20 de juliol al bar del Sindicat (21 h) i a la plaça Major de Darnius, el dia 8 d’agost (20 h), d’on era filla Montserrat Oriol, i serà allà, on es posarà punt final a la 8a edició.

Una de les novetats d’enguany és el retorn del festival, després de dos anys d’absència, a la capital alt-empordanesa «per ser una ciutat molt artística que hi té molt a dir en el foment de la poesia», afirmen els promotors. La Sidreria Txot’s acollirà un recital el 21 de juliol, en el qual intervindran les poetesses figuerenques Roser Cabacés i Àngels Vila Safont (19 h). En total, participaran en les activitats més d’una vintena de poetes, com Mònica de Dalmau, Jordi Solà, Joan Blau, Eduard Casas, Gisela Vicenç i Pasqual i Ester Xargay, entre altres.

LA DANSA, ART CONVIDADA. Si en els darrers anys la pintura i la fotografia han tingut un paper protagonista en el festival, aquest any serà el torn de la dansa. Tres ballarines del projecte Espai Dansa de Figueres portaran les seves coreografies en els recitals de la ciutat i a La Vinyeta, el 4 d’agost.

El director de Poemestiu, Daniel Ruiz-Trillo, reivindica que és un esdeveniment independent, gratuït i que aposta per la igualtat de gènere: «Hem volgut sempre fer un festival amb una filosofia i ideals propis. Marcar la diferència respecte dels grans festivals de l’Empordà i tenir en compte la llengua catalana, les dones i el jovent», explica. «I, a part de dedicar-lo a Montserrat Oriol, també dediquem el festival a la llibertat d’expressió», afegeix Ruiz-Trillo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li