Plats amb tocs dalinians

0
750

Disset restaurants de Figueres ofereixen menús especials amb motiu de la 7a edició dels Tastets Surrealistes, que comença el dijous 13 de juny


Un mes per degustar propostes gastronòmiques, amb un toc dalinià, de disset restaurants de Figueres. Del 13 de juny al 13 de juliol arriba la 7a edició dels Tastets Surrealistes, promoguts per l’Ajuntament de Figueres i Comerç Figueres, que compta amb el patrocini de Damm Inèdit i la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

MENÚS DE 20-25 EUROS. Enguany, s’ha reduït el nombre d’establiments participants «per poder garantir l’aposta per la qualitat que s’ha marcat des de l’organització i preservar l’essència d’aquest esdeveniment, que ja està absolutament consolidat a la ciutat», asseguren els promotors.

Cada restaurant oferirà un menú de sis tastets d’inspiració daliniana maridats amb una Inèdit. Els preus oscil·len entre els 20 i els 25 euros per menú.

ACTIVITAT ECONÒMICA. Amb tot, des de l’associació Comerç Figueres i el consistori remarquen que, tot i que «aquesta activitat té un component eminentment gastronòmic, no podem oblidar que aquesta acció té com a principal objectiu el foment de l’activitat econòmica, el motor de la qual ve representada, en gran mesura a la nostra ciutat, pel sector del comerç i de la restauració». Jordi Masquef, alcalde i regidor de Fires i Mercats en funcions, afegeix que «dins de l’eix estratègic que seguim des de la regidoria de Fires i Mercats el que volem és dinamitzar la ciutat i exercir la capitalitat de la comarca». «Any rere any tenim youtubers i gent que es dedica a les xarxes socials que venen, i aquest any no serà menys. A veure si aconseguim que arribi més enllà de les fronteres catalanes», comenta Lluís de Anguera, president de Figueres Comerç.

DADES DEL 2018. Segons dades de l’Ajuntament, en la passada edició, es van servir més de 5.200 menús i l’impacte econòmic dels Tastets Surrealistes a la ciutat va ser de 400.000 euros. Respecte a l’ocupació, l’impacte va ser l’equivalent a set llocs de treball. En total, per cada euro invertit des del consistori, el retorn va ser de vint.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li