Plaques solars al pavelló municipal i a la plaça Catalunya

0
680

Es preveu que les instal·lacions generin el 42% de l’energia que consumeixen nou edificis municipals


L‘Ajuntament de l’Escala instal·larà plaques solars a la coberta del pavelló municipal i de la plaça Catalunya en les properes setmanes. Segons el consistori, amb aquestes dues instal·lacions fotovoltaiques s’aconseguirà generar el 42% de l’energia que consumeixen nou edificis municipals.

La setmana passada es van obrir les pliques del concurs per tirar endavant aquestes dues instal·lacions fotovoltaiques de 100 kW de potència cadascuna i, un cop fets els informes tècnics pertinents, es farà l’adjudicació entre la dotzena d’empreses que s’hi van presentar. Es preveu una inversió d’uns 160.000 euros i que les plaques estiguin en funcionament aquesta primavera. En aquest sentit està previst que es comencin els treballs a principis de febrer, amb entre dos i tres mesos d’execució.

L’alcalde, Víctor Puga, va remarcar que «es tracta d’una actuació que suposarà un important estalvi de despesa energètica i una molt bona proposta que va en la línia dels fons europeus per a aquest tipus d’accions de sostenibilitat i transició energètica». Puga per això vol que s’inclogui part del finançament en la propera convocatòria. El govern recorda també la tasca que es fa a través de l’Oficina Tècnica per a la Transició Energètica i Emergència Climàtica (OTEC).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li