ERC vol pactar amb Junts i APL

0
1229

Els republicans –que el 26-M van ser la força més votada– han començat una ronda de converses amb tots els partits, i a Francesc Guiset ja li han comunicat que no compten amb el PSC per formar el nou equip de govern


El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Llançà, que va ser la força més votada a les municipals del 26-M, ha proposat un gran acord «de consens» a Junts per Llançà (que va ser la segona força) i Alternativa per Llançà (APL). La idea seria formar un equip de govern «plural» que inclouria vuit dels onze regidors del consistori: quatre d’ERC, tres de Junts i un d’APL (que aglutinen el 70% dels vots). Només en quedarien fora els tres regidors del PSC per decisió expressa dels republicans, amb qui ja havien format govern a principis del passat mandat (el pacte es va acabar trencant i Cusí va patir una moció de censura).

«Hem de treballar en positiu. Volem oferir al poble de Llançà el govern més representatiu de la història, i amb el màxim consens possible», argumenta Cusí, que avança que l’acord representaria els quatre anys d’alcaldia per ERC i una remodelació integral del cartipàs municipal. Segons el líder republicà, d’entrada APL hauria vist bé la proposta, i Junts l’hauria de traslladar a la seva militància. En els pròxims dies continuaran negociant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li