Planifiquen ampliar la subestaciĂł de la MAT

0
640

En el cas de l’Alt Empordà, es preveu estendre el parc elèctric que comença a Santa Llogaia d’Àlguema per entroncar-lo amb el parc eòlic marí projectat al cap de Creus


El govern espanyol planifica ampliar la subestació de la MAT a Santa Llogaia d’Àlguema perquè rebi l’energia del parc eòlic marí projectat al golf de Roses. La Planificació de la Xarxa de Transport d’Electricitat 2021-2026, que dimarts va rebre l’aval del Consell de Ministres, inclou fer més gran la subestació dels 400 kV per evacuar-hi l’electricitat dels aerogeneradors. L’objectiu, subratlla el document, és «facilitar la connexió de generació eòlica marina» en aquelles zones que s’han inclòs «com a prioritàries» a l’esborrany del Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM).

La planificació estatal aprovada dimarts, vinculant per a Red Eléctrica, inclou inversions que pugen fins a 6.964 milions d’euros, i concreta tot el llistat d’actuacions previstes a la xarxa estatal des d’ara fins al 2026. En el cas de l’Alt Empordà, es preveu estendre el parc elèctric que comença a Santa Llogaia d’Àlguema per entroncar-lo amb el parc eòlic marí projectat al cap de Creus. El document preveu que l’obra estigui feta el 2026, i la justifica per «facilitar la connexió de generació eòlica marina en aquelles zones que s’han inclòs com a prioritàries a l’esborrany del POEM».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li