Planegen construir habitatges de protecciĂł oficial a Empuriabrava

0
692

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha iniciat els tràmits per requalificar un solar del carrer Puig-Rom del sector Mestral


L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha posat en marxa tota la tramitació prèvia a la construcció de diversos habitatges de protecció oficial a Empuriabrava. Cal tenir en compte que actualment a la marina no hi ha cap immoble d’aquest tipus, i els previstos pel planejament estan en sòls urbanitzables però que no es preveu que s’urbanitzin a mitjà termini. Tenint en compte això, i que la major part del sòl d’Empuriabrava està destinat a habitatges unifamiliars aïllats, el consistori s’ha plantejat una modificació urbanística al sector Mestral.

La idea és habilitar un solar de 1.824 m2 del carrer Puig-Rom que ja està totalment urbanitzat (però sense edificar). El consistori valora que es tracta d’una zona allunyada dels canals i de la platja, i on ja hi ha diversos habitatges de primera residència (cal tenir en compte que les zones on actualment el pla d’ordenació urbanística municipal preveu els habitatges protegits, com ara el Pla de Roses o l’avinguda Tramuntana, són bàsicament comercials). I dels pisos que s’hi construiran, almenys dues terceres parts seran de règim general (com a màxim una tercera part podran ser de règim concertat).

La mateixa modificació urbanística també proposa reduir les places d’aparcament obligatòries per a aquest tipus d’habitatge i que, en lloc d’una plaça i mitja de pàrquing cobert per immoble (tal com preveia la normativa fins ara), només sigui imprescindible que n’hi hagi una. De moment, s’ha obert un procés perquè els ciutadans puguin opinar sobre la requalificació: des d’ara i fins al proper 8 de novembre les persones físiques i jurídiques del municipi podran fer arribar les seves opinions a l’Àrea d’Urbanisme a través d’una instància.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li