Pitu Batlle: ‘Entrenar el Banyoles a la Tercera Divisió és com la nostra prova de foc’

0
675

L’escalenc Pitu Batlle serà l’encarregat de substituir un altre alt-empordanès, el rosinc Adam Fontes, al capdavant del primer equip del Club Esportiu Banyoles, a Tercera Divisió. Amb una breu experiència a la categoria a les files del Palamós, Batlle reconeix que la plantilla del Pla de l’Estany tindrà retocs per poder fer un «pas endavant» i assolir la permanència, l’objectiu fonamental


Li ha resultat difícil marxar del Verges?
És un lloc on he estat molt bé, però quan arriba una oferta d’un equip de Tercera Divisió amb tanta entitat i solera, acceptar-ho és el que toca, i fa que la presa de decisions no sigui tan difícil. Vaig cap a Banyoles amb molta il·lusió i moltes ganes, i també molt agraït d’aquest any que he estat a Verges.

Quin record s’emporta del club del Baix Empordà?
Els records que m’enduc de Verges, tant del club com del poble, són immillorables. Han estat uns mesos en què m’he sentit estimat des del primer moment, molt a gust, i tot això fa que l’experiència i el record en general siguin molt bons. Com dic, els estic molt agraït, allà hi ha moltes bones persones i bona gent de futbol.

Com es gestiona el salt de Tercera Catalana a Tercera Divisió?
Passem de Tercera Catalana a Tercera Divisió, tot i que és cert que a Tercera ja hi havíem estat uns quants mesos –al Palamós, fa dues temporades– i també vam estar un temps a Primera Catalana, a Segona o a Nacional de juvenil. Per tant, sí que és veritat que ara fem un salt, però en aquestes categories ja hi hem estat i tampoc fa tant temps. La Tercera Divisió més o menys la coneixem, haurem de seguir veient els canvis que hi ha hagut aquests últims anys, però al cap i a la fi els equips que estan a dalt són bastant els mateixos que llavors, són molt inabastables, mentre que també hi ha una zona mitjana o mitjana-alta molt marcada i, finalment, hi ha una altra part amb molts equips, que seran els que es jugaran qui baixa i qui es manté. Nosaltres, amb l’objectiu de consolidar la categoria, hem d’intentar estar a la part d’amunt d’aquest darrer grup. Sí que és un salt gran, però també és cert que ja hi hem tingut una experiència i sabem com funciona. Estem preparats per afrontar-ho.

Aquesta serà la primera vegada que comença des de zero a Tercera, però.
Sí, crec que al cap i a la fi és com la nostra prova de foc. L’altre cop que vam estar a la categoria ens vam trobar amb una plantilla i amb una situació que la vam haver de gestionar com podíem, mentre que al Banyoles des de bon inici farem la programació de la temporada i de la plantilla al nostre gust, dins les possibilitats. Tindrem l’oportunitat de treballar com volem, que l’equip jugui com demanem i de tenir la gent que desitgem, i a partir d’aquí ja es veurà com evolucionen els fets.

Què l’ha captivat més de la proposta del Banyoles?
Una mica tot, des de la Tercera Divisió, que és una categoria molt bonica, fins a la mateixa entitat. Pel que he escoltat i pel que sé, estem parlant d’un club amb una història molt important al darrere i amb persones molt treballadores i humils; gent de futbol, en definitiva. M’ha captivat tot, la veritat, fins i tot el camp, que sempre que hi he anat m’ha agradat molt jugar-hi.

La plantilla tindrà molts retocs?
Al final s’han de fer retocs per fer un pas endavant. El primer any, com es va demostrar, la inèrcia positiva de l’ascens es va notar i llavors tot es va normalitzar una mica i va costar més. En el segon any s’ha d’intentar fer un pas endavant, és la temporada més difícil en qualsevol categoria: quan has fet l’ascens, quan ja has passat aquest estat d’eufòria i rauxa, afrontes un segon curs de confirmació, el més difícil per mi, i això vol dir que s’ha d’intentar fer un equip més competitiu per assolir l’objectiu, que en aquest cas és la permanència. Sabem el que tenim i amb qui ens enfrontarem, i tenim clar que aquest és l’objectiu. Una entitat com el Banyoles, que ha estat molts anys sense trepitjar aquesta categoria, ara que l’ha aconseguit cal treballar perquè el club i la ciutat puguin estar molts anys aquí, que és el que pertoca per història i bagatge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li