Pilar Farrés recull testimonis de la Guerra Civil a ‘Memòries’

0
544

«Memòries» mostra diversos fets personals ocorreguts tots ells entorn del conflicte bèl·lic a Castelló d’Empúries


 

El proper dissabte a les onze del matí s’inaugurarà al Museu Memorial de l’Exili (MUME) l’exposició «Memòries», de Pilar Farrés, comissariada per Manel Puig i Palmer. Un projecte fet sota la cobertura del MUME de la Jonquera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

«Memòries» mostra diversos fets personals ocorreguts tots ells entorn de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) a Castelló d’Empúries. Els set protagonistes principals d’aquesta exposició expliquen els seus relats des d’una visió adulta, tot i que visqueren el conflicte quan eren uns infants. La particularitat de «Memòries» és que no narra directament l’enfrontament cos a cos, ni de trinxeres, ni de combat, sinó que explica les experiències, en moltes ocasions traumàtiques, però en altres més animades, des de la visió de testimonis directes.

Unes vivències on es donen a conèixer situacions tan destacades com l’execució de capellans, de civils, l’església convertida en presó, la confiscació de béns, el bombardeig de l’aviació italiana, la voladura del Pont Nou, l’intent de volar el Pont Vell, la retirada dels soldats de la República i l’entrada de l’exèrcit franquista. També afers més personals com la manca de menjar, les cues eternes del racionament per aconseguir un tall de pa o carbó i l’allotjament de soldats en retirada. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li