Petra Vlasman: ‘L’oblit allarga l’exili, la memòria és el secret de la redempció’

0
1070

Artista i fotògrafa autora de les mostres ‘Dissolt i Homenatges’, inaugurades el passat 7 de novembre al Museu Memorial de l’Exili


De les dues exposicions, Dissolt és la més personal. Què ens vols transmetre, als espectadors?
Busco la bellesa, i les il·lusions òptiques. Són homenatges a les experiències vitals dels meus avantpassats.

Homenatges és una mostra de caràcter col·lectiu, com ha anat el procés?

Vaig fer una crida amb quatre preguntes. He rebut 70 fotos. Però… m’agradaria ampliar-ho. De fet, estic potser fer-ne un quadern, un llibre.

Les dues tenen un fil comú, els objectes.
Nosaltres, els humans, podem donar poder als objectes. Ens fan recordar moments, persones, experiències viscudes, peces que ens criden a l’acció, peces que ens criden l’atenció, que ens motiven.

El resultat és molt bo. Com s’organitza tot?
Amb ajuda. Els objectes i els textos estan exposats i maquetats per la Mònica Bazan.

Què significa per tu exposar al MUME?
El MUME és un museu imprescindible. Molt important, perquè també parla de valors, de principis, de gent que no tenia por de defensar-los en temps de perill. Exposar aquí per mi és molt important. Jo vinc de família exiliada. L’estrella de David és del pare de la meva mare.

Un objecte amb poder?
Aquest objecte conté tot el terror i la deshumanització de la Segona Guerra Mundial. També tinc una agenda telefònica de la meva àvia, i a l’última pàgina hi ha escrit: «L’oblit allarga l’exili, la memòria és el secret de la redempció». Són molt importants, per mi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li