Perspectives numèriques o personals

0
1204

Per primera vegada, després de massa anys, Figueres sembla que tindrà el pressupost anual quan toca. Aquesta setmana s’ha d’aprovar el del 2021 que van presentar públicament l’alcaldessa, Agnès Lladó, i la regidora d’Economia i Hisenda, Maria Gratacós. Un pressupost marcat per la Covid-19, valent i responsable, on s’augmenta la despesa social i de suport a l’economia i el comerç, sense oblidar necessitats malauradament històriques, com seguretat, urbanisme, educació o la neteja.

L’augment fins als més de seixanta-tres milions d’euros, principalment per l’actualització de l’IPC en els impostos i l’import del crèdit permès, conjuntament amb l’optimització de les partides, deixen via lliure per mantenir una bona proposta d’inversions de vuit milions i mig d’euros. En definitiva, una eina per començar a posar la ciutat al dia de veritat.

Igual que alguns regidors i regidores han destinat moltes hores a la ciutat -el pressupost com a clar exemple-, molt em temo que d’altres tenen el cap més posat en Sant Valentí, un equivalent al nostre Sant Jordi pels enamorats. Però en aquest cas, veuen el 14F amb uns altres ulls, uns d’electorals o, millor dit, de cadires. Les llistes encara s’estan treballant, i les desconec, però diria que el regidor cap de llista de Ciutadans a la ciutat hi serà, com és habitual, de fet està en plena precampanya populista i demagoga. Però si ens fixem en el partit fins fa poc de la «Unitat, unitat» -ara ja de nom polièdric; en ordre alfabètic: Junts per Catalunya, Pdecat i PNC (per citar només els que encapçalen les llistes)-, les llistes representen una llaminadura per als regidors figuerencs a l’oposició.

Corren diferents travesses dient que els tres partits tindran com a candidats en els primers llocs algun regidor o regidora de Junts per Figueres. Ves a saber si Ă©s que el municipi els queda petit per les seves aspiracions, uns perquè ja han estat alcaldes uns mesos, i altres perquè, tot i ser molt joves i nouvinguts a la polĂ­tica, per a això sĂ­ que tenen pressa. Espero equivocar-me, segurament això nomĂ©s sĂłn rumors malintencionats, com quan deien que Santi Vila no deixaria l’alcaldia fins que el fessin conseller o que si calia anar a la presĂł, hi aniria; o que Marta Felip no cediria la vara fins a tenir una secretaria de la Generalitat. Ja sabem que Figueres Ă©s una ciutat amb molts de trols a les xarxes i molts mentiders de tertĂşlia. De rum-rum n’hi ha hagut sempre per a tots, uns no es compleixen, altres…

I sí, no cal que ningú em recordi que l’estimat Francesc Canet era regidor i diputat alhora. Sempre va prioritzar la ciutat, a més, en cap cas parlo d’incompatibilitat, sinó dels tempos, els objectius i les ànsies que s’intueixen, segurament massa subjectives, i que només dec veure jo.

Però bĂ©, tindrem pressupost municipal i tindrem eleccions… Si la Covid-19 i la gent ens comportem. Veurem en quines circumstĂ ncies i amb quines noves mesures, però de moment, cuidem-nos!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li