Perquè estem aquí

0
1142

Fa vora un any del trencament del pacte entre CIU i el PSC, un bon moment per fer-ne una valoració. Allò va ser un fracàs de l’alcaldessa i de tots plegats. Llavors semblava que un govern amb només cinc regidors no se’n sortiria. Però mirant-ho en positiu la situació ha servit perquè se’ns escolti més, i això ha resultat més saludable per a tots els figuerencs. Ja no es fa exclusivament la política d’ells, ara han de negociar tot amb l’oposició i el nostre vot ha esdevingut decisiu.

D’això en podríem trobar exemples ben recents, com la modificació del planejament urbanístic per a poder instal·lar un càmping, a l’antic Càmping Pous, la compra de l’aparcament a la carretera de Llançà per consolidar l’aparcament dissuasiu tan necessari per a la ciutat, el projecte de reforma del cinema Las Vegas, la nova contractació d’escombraries i neteja viària o, dijous passat, el pressupost per al 2018. En tots aquests casos, i molts altres, hem pogut fer sentir la nostra veu i participar a construir la millor decisió per a la ciutat. Estem incidint en la política que fa el govern, i vist des d’aquest punt de vista, el trencament d’aquell govern-piconadora ha estat positiu per Figueres.

Quan votem a favor del projecte resultant de les negociacions no estem donant un xec en blanc a la Marta Felip, ni estem aplaudint altres decisions. Tampoc no estem donant suport a les seves iniciatives independentistes, com algú ens acusa. De fet, ens hem mostrat radicalment en contra de les seves propostes en aquest sentit, com ara el tema de les banderes, la declaració de persones no grates o el rebateig de places. Ningú no pot dubtar dels nostres compromisos, ni confondre la ciutadania perquè en altres qüestions puguem arribar a acords de ciutat beneficiosos per a tothom.

En tots els casos nosaltres votem a favor de la ciutat, sense que això representi un aval al partit en el govern més enllà dels acords assolits. Ho fem per responsabilitat, perquè és el mandat democràtic d’aquells que ens van votar, influir en aquelles decisions que afecten el seu benestar. I això no ens treu cap grau de coherència ni ens cauen els anells. Altres, per un orgull mal entès, renuncien a la seva funció a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li