Perelada aposta pel celler sostenible

0
1324

El futur complex, que suposarà una inversió de 30 milions, ha estat ideat pel reconegut despatx d’arquitectes RCR


Perelada Vins i Caves va comunicar la setmana passada l’inici d’una nova etapa. Un nou període que estarà presidit per la construcció d’un nou celler sostenible que estarà ideat pel reconegut i guardonat despatx d’arquitectes RCR, recentment premiat amb el reputat premi Pritzker.

Segons detalla la companyia, la decisió de construir el nou celler, que s’ubicarà a l’entorn de l’antiga granja del castell, respon “a la vocació de fer grans vins de qualitat i a la convicció d’apostar per l’experimentació i la innovació”.

En concret, la idea del nou espai va sorgir fa molts anys, el 2003, moment en el qual la família Suqué-Mateu, propietaris de Perelada, ja tenia clar que el nou pal de paller arquitectònic havia de portar la firma de l’estudi olotí. “Des del principi, el nostre diàleg amb RCR va ser fluït i vam tenir la certesa que algun dia arribaríem on som ara. El fet de trobar-nos a punt d’iniciar les obres del que serà un celler pioner i innovador és una il·lusió i un orgull, però també una responsabilitat i un repte, no només perquè suposa un gran salt endavant en la cerca de l’excel·lència en el vi sinó també perquè volem situar-nos a l’avantguarda en arquitectura i sostenibilitat”, explica Javier Suqué, president de Perelada Vins i Caves.

UN CELLER PIONER.  El resultat de tot plegat, que estarà en funcionament a partir del 2019, serà un equipament d’un sol nivell , amb més de 18.200 metres quadrats d’espai i una capacitat de producció de més de dos milions d’ampolles l’any.

Ara bé, la gran novetat d’aquest complex és la seva aposta per la sostenibilitat, atès que el disseny arquitectònic està pensat per reduir el consum energètic de l’edifici. Per això, els fonaments del celler s’utilitzaran per obtenir energia geotèrmica i, a més, es gestionarà l’aigua de la pluja a través d’un dipòsit fluvial i una xarxa de drenatge que facilitarà la infiltració d’aigua cap a subsòl dins de la pròpia parcel·la.

D’altra banda, la intenció és també aconseguir la certificació LEED BD+C (Leadership in Energy & Environmental Design), impulsada per la US Green Building Council, que el convertiria en el primer celler d’Europa amb aquesta acreditació. El sistema de certificació d’edificis sostenibles es basa en la incorporació als projectes d’aspectes relacionats amb l’eficiència energètica, l’ús d’energies alternatives, la millora de la qualitat ambiental o l’eficiència en el consum d’aigua, entre d’altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li