Peralada se solidaritza amb l’Alzheimer

0
1639

La Fundació Castell de Peralada va organitzar divendres passat una gala per recaptar fons per a la malaltia


El Festival Castell de Peralada va aconseguir divendres passat, dia 29, reunir centenars de persones per una causa molt concreta: recaptar fons per a la lluita contra l’Alzheimer. La gala va girar entorn de la Fundació ACE – Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, especialitzada en el diagnòstic, la investigació i el tractament de persones amb deteriorament cognitiu i demència, que amb la col·laboració de la Fundació Castell de Peralada van aconseguir celebrar amb èxit la segona edició de la Nit de l’Alzheimer.

Després d’organizar aquesta iniciativa solidària per segon any consecutiu, els promotors pretenen aconseguir consolidar aquesta cita com un punt de trobada anual entre la societat i el món de la recerca, el del tractament i el de la prevenció de la malaltia, a més a més de sensibilizar la població de la necessitat d’invertir en recerca per avançar amb la lluita contra l’Alzheimer i altres malalties.

Així doncs, la primera inversió que farà la Fundació a través dels diners recaptats durant la gala serà la construcció de la primera Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç de l’Alheimer de tot l’Estat espanyol, que s’ubicarà a Barcelona. Amb la construcció i posada en marxa d’aquesta unitat, es treballarà per tal d’aconseguir detectar la malaltia en fases lleus, ja que els tractaments utilitzats fins avui dia, i també els més efectius, són els que tracten els pacients que es troben en aquesta fase inicial de la malaltia.

La Nit de l’Alzheimer també va permetre a la Fundació presentar el nou vídeo de la campanya Regala Memòria 2017, que és una iniciativa per sensibilitzar els assistents sobre la malaltia i captar recursos econòmics per invertir-los en els projectes de recerca que s’han proposat i començat a impulsar des del 2015.

MÚLTIPLES ACTIVITATS. En el marc de la campanya, i durant tot l’any, es preveu que se celebrin diferents activitats com ara la posada en marxa d’un programa per a escolars, conferències, o altres accions de promoció.

També el vídeo s’estrenarà oficialment, com cada any, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre. Per tal d’aconseguir una bona repercussió i una bona difusió es farà a través de les xarxes socials.

En relació amb la importància de contribuir en la recerca, durant la seva intervenció, la doctora Mercè Boada, fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE, va insistir durant la vetllada que “és necessari continuar invertint en recerca, per trobar cura, però també per avançar en la predicció de la malaltia i poder aturar-la abans que els símptomes es manifestin”.

La festa també va acollir desenes de cares reconegudes de diversos àmbits, des del cultural, al social, passant alhora per l’àmbit institucional del país. Tots ells, doncs, van ser conscients de la necessitat de la Fundació d’aconseguir fons per tal de fomentar la investigació i l’avenç en el tractament dels pacients que pateixen demència en el nostre país. Així doncs, entre els convidats es van poder veure, per exemple, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, o l’actriu Aida Fix.

Durant la gala, que va estar conduïda pel periodista Josep Puigbó, els assistents van escoltar l’actuació en directe de l’exvocalista de Lax’n’Busto, el cantant Salva Racero, que va interpretar No em demanis que et recordi. El tema, que ja es coneix com l’himne contra l’Alzheimer, i queha estat creat per alumnes de 3r d’ESO de l’escola Arrels de Solsona.

La cita solidària va reunir unes 100 persones que van gaudir d’un sopar, que va tenir lloc en el Saló Blanc del Castell. Per acabar d’arrodonir la nit, els assistents al sopar van poder afagir-se al concert que aquella nit va oferir el Festival de Peralada, és a dir, la representació del ballet La Bella i la Bèstia, que va arribar per primera vegada a Catalunya de la mà del coreògraf francès Thierry Malandain.

L’espectacle, que va reunir una posada en escena d’aparent senzillesa, amb música en directe sobre la base de la partitura de Txaikovski a càrrec de l’Orquestra Simfònica d’Euskadi, va captivar les mirades i l’emoció dels assistents a l’acte, que van quedar satisfets de poder cloure la gala solidària amb aquest gran espectacle.

En acabar l’actuació, els convidats van poder accedir a un meet & greet, als jardins del castell, acompanyats dels artistes i l’equip que va fer possible la representació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li