Peralada encarrega a Comsa la nova bodega de 18.200m2

0
2095

La instal·lació podrà processar 3 milions de quilos de raïm i tindrà capacitat per albergar 2 milions d’ampolles


 

El nou celler del Grup Peralada va tancant etapes abans de començar a agafar forma. Recentment, la companyia ha adjudicat a la constructora Comsa un contracte per a la construcció de la seva nova bodega vinícola, que constarà de 18.200 metres quadrats i que estarà ubicada al costat de l’emblemàtic castell medieval del municipi peraladenc.

La nova instal·lació, que es destinarà a elaborar i processar els diferents vins de l’empresa, tindrà capacitat per processar uns 3 milions de quilos de raïm, que serviran per produir dos milions de litres de vi, i embotellar un total de 2,3 milions d’ampolles. L’edifici, que segons els pronòstics s’hauria d’inaugurar el 2020, tindrà també un espai per a la divulgació i la interpretació de la cultura vinícola i una botiga.

UN EDIFICI PIONER. El projecte serà gestionat per l’empresa Actio Project i dissenyat per l’estudi arquitectònic olotí RCR, integrat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. Serà una construcció referencial, ja que la instal·lació es preveu que sigui la primera de la Unió Europea acreditada amb la certificació ambiental i energètica LEED, un estàndard que reconeix la sostenibilitat i l’alta eficiència del disseny i de la construcció de l’estructura.

La nova bodega, a més, incorporarà el modelat BIM per a la seva execució, una tecnologia que permet la representació multidimensional de l’estructura amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament dels detalls del projecte, incorporar modificacions i, per tant, generar un impacte positiu en la reducció de costos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li