Peralada aposta pel turisme de proximitat i amplia el seu catĂ leg de vistes guiades

0
492

Les noves propostes se sumen a les ja existents: la ruta literària «Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada», i les visites «Peralada, un viatge al passat» i «Santa Eulàlia, un tresor de l’Empordà» 


Peralada incorpora dues noves rutes naturals i una nova visita teatralitzada al seu catàleg de visites guiades per aquest estiu. La regidora de Turisme, Rosa Cortada; el regidor de Cultura, Miquel Brugat, i el director i coordinador de l’empresa Terramar, Xavier Camps, van presentar aquestes noves ofertes culturals al jardí del Claustre romànic de Sant Domènec.

Des del desembre, l’empresa especialitzada en dinamització patrimonial Terramar col·labora amb l’Ajuntament per crear aquest nou programa de visites. L’objectiu de les noves rutes és «que els visitants coneguin el municipi més enllà de les figures icòniques com el castell, i que s’endinsin en els carrerons medievals per descobrir la resta de patrimoni cultural i també natural que tenim», ha afirmat Cortada.

NOUS RECORREGUTS. S’incorporen dues vistes en entorns naturals: «Secrets dels rius de Peralada», que té un taller participatiu a través dels rius del municipi, i «Itinerari natural pel rec del Molí de Vilanova de la Muga», que guia el visitant a través d’una passejada en què gaudirà d’un món de colors i d’olors molt singulars.

Una altra nova proposta és la visita teatralitzada «Peralada: cendres, cèntims i celebracions», una crònica del procés de reconstrucció del municipi a partir de la gran cremada del 1285, narrada pel mateix Ramon Muntaner. Al llarg de la visita els espectadors seran considerats obrers, als quals se’ls portarà pels diversos punts del municipi que van ser reconstruïts al llarg del segle XIII. Durant aquest recorregut podran gaudir de la interpretació de diversos actors, d’una espectacular batalla i fins i tot d’una actuació musical en directe.

SIS VISITES GUIADES. Aquestes tres propostes se sumen a les ja existents: la ruta literària «Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada», i les visites «Peralada, un viatge al passat» i «Santa Eulàlia, un tresor de l’Empordà».

RESERVES. La nova programació es durà a terme de dimarts a diumenge, des del darrer cap de setmana de juny fins al 13 de setembre. Totes elles amb reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Peralada, trucant al 972 538 840 o per correu electrònic a promocio@peralada.cat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li