Per quan un Ajuntament neutral?

0
1050

El Govern de Figueres, comandat per la Sra. Felip i el Sr. Masquef, hereus de la Convergència del 3%, la de les seus embargades, els de la política d’amiguets, no té cap intenció de respectar la majoria dels ciutadans. Fa cas omís a les exigències i els advertiments que els fem des de Cs, partit més votat a Figueres i Catalunya en les últimes eleccions: s’ha de governar per a tots els ciutadans, sense sectarismes ideològics i és imprescindible mantenir l’objectivitat i laneutralitat que ha de presidir l’actuació de tot ens local.

Desplegar pancartes a la façana de l’Ajuntament sol·licitant la posada en llibertat de certs polítics, arriar banderes constitucionals que ens representen a tots, usar la institució i el càrrec per fer discursos partidistes en actes públics pagats amb els diners de tots, mantenir estelades en espais públics, aprovar propostes de caràcter independentista, dir als jutges el que han de fer dinamitant la separació de poders, no respectar les lleis i normatives… Totes aquestes accions constitueixen, sens dubte, la fallida del caràcter objectiu i la neutralitat institucional segons el que disposa l’article 103 de la Constitució i l’article 6.1 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local. L’alcaldessa i el tinent d’alcalde, actuant equivocadament, no tenen problema per deixar orfes de representació la majoria dels seus ciutadans. Res no justifica les seves accions d’adhesió o suport sistemàtic a causes partidistes, res no justifica la instrumentalització i la patrimonialització dels partits separatistes de la institució municipal. Des de la casa de la vila s’ha d’actuar en la recerca de l’interès general i servir a tots els ciutadans sense excepció, amb submissió plena a la llei i al dret.

Un partit polític no pot instrumentalitzar l’Ajuntament, com fan la Sra. Felip i el Sr. Masquef, per convertir-lo en altaveu de les seves reivindicacions particulars. Aquestes causes sols representen a grups singularitzats d’una determinada ideologia, i posar la institució al seu servei menyscaba l’interès general, afecta al caràcter objectiu i la neutralitat i, per descomptat, fractura la societat perquè es deixa de representar la majoria de ciutadans que opten per altres opcions polítiques o ideològiques.

La confusió entre ideologia particular i l’interès general de l’ens local és un greu error i causa un dany irreparable a la institució i la societat. La institució local i les persones que la lideren no poden actuar al servei d’un determinat signe polític o ideologia sacrificant l’interès general i deixant d’atendre tots els veïns. Actuar en favor dels objectius d’una sola opció política amb una finalitat propagandística és fer-ho de forma parcial i converteix la institució en un instrument i caixa de ressonància de les pretensions d’un determinat partit, passant per alt la seva funció de representació i govern dels interessos generals del municipi.

Des de Cs continuarem reclamant que les institucions actuïn amb objectivitat i neutralitat, l’única manera d’estar al servei de tots i servir l’interès general.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li