Per fi torna el jazz

0
392

“Hem volgut repensar el format del Festival de Jazz, que no té l’envergadura dels anteriors, però que està més obert al públic en general”. Amb aquestes paraules ha explicat el president de les Joventuts Musicals de Figueres, Gerard Valverde, l’aposta de la nova junta per obrir els concerts a la ciutat. En la seva vint-i-unena edició, i després de dos anys sense celebrar-se, el Festival de Jazz de Figueres es concentra en un cap de setmana, del 25 al 27 de juny, i pretén torna a ser la cita ineludible en l’agenda cultural de la ciutat i recuperar l’important reconeixement nacional en el gènere que havia tingut. De fet, segons Joventuts Musicals de Figueres, “el festival no parteix de zero, però arranca de nou per tornar a agafar el ritme que portava”.
El programa presenta nou concerts: tres en l’acabat d’inaugurar Auditori dels Caputxins, que seran de pagament, i sis de gratuïts escampats per la ciutat, per fer arribar la música a tothom, amb una programació variada i que vol acostar propostes poc acccessibles al públic més divers de la comarca. Obrirà el cartell el trio del jove pianista Bernat Font, que s’ha consolidat com una de les promeses més sòlides de l’escena del jazz clàssic. El concert serà el dijous 25, a les nou del vespre, a l’Auditori dels Caputxins.
El programa continuarà, a les onze del vespre, a la plaça de la Cate, amb la banda de jazz més antic, formada per músics de Girona, Sunset Rhythm Kings, que transportarà la capital altempordanesa a la ciutat del Nova Orleans de principis del segle XX, i omplirà els carrers de la ciutat amb els sons del blues, el gòspel o el dixieland.
El divendres, la plaça Josep Pla acollirà la Mostra Jove d’Estudiants de Jazz de diverses escoles de Figueres i província. I a les nou dels vespre, als Caputxins, el grup de Biel Ballester, Lower & East Combo, adaptarà l’univers sonor del blues més jazzístic creat a la ciutat de Nova York, com ara el de Grant Green o Kenny Burrell, mesclant-lo amb influències europees, com ara Django Reinhard. El programa del divendres continuarà a la Sidreria Txot’s, a les onze del vespre, amb el concert de Susana Sheiman, una de les veus més personals i aclamades del jazz espanyol actual.
Finalment, el dissabte, el festival continuarà, a les sis de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació de Shakin’All, que anirà acompanyada d’una ballada de lindy hop.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li