Pep Tosar porta la seva ‘catarsi’ sobre Federico García Lorca a Figueres

0
1755

El muntatge, que es podrà veure aquest divendres a La Cate, enllaça música, dansa, text, i imatges audiovisuals


 

L’actor i director teatral Pep Tosar porta el seu gran espectacle dedicat al poeta Federico García Lorca a l’escenari de la sala La Cate, de Figueres, aquest divendres, a les 9 del vespre. Federico García enllaça música, dansa, text i imatges audiovisuals amb un viatge en tren com a eix narratiu que s’endinsa en la prosa, el teatre, la poesia i les cartes de l’escriptor. Sobre Lorca, el director admet que no s’ha plantejat desvelar res de nou, sinó explicar la seva història des d’un punt de vista personal, amb un llenguatge teatral documental.

Federico García és un nou viatge sobre el poeta, en què Tosar mostra el que més l’ha impressionat de Lorca, que és la seva prosa, amb una presència destacada en l’espectacle. Però a més de música, dansa i paraula, l’obra projecta també un videodocumental que suggereix l’últim trajecte del poeta pels paisatges de Castella i Andalusia, abans de la seva tragèdia final, i recull diversos testimonis personals, com el de la biògrafa del poeta Antonia Rodrigo, la seva neboda Vicenta Fernández-Montesinos García o l’expert en la seva figura Juan de Loxa, entre altres.

Tosar signa la dramatúrgia i direcció del muntatge, i l’acompanyen sobre l’escenari el músic i guitarrista Rycardo Moreno, el bailaor i coreògraf José Maldonado, la cantaora i actriu Mariola Membrives, i el percussionista David Domínguez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li