Pedagogia a les gorgues d’Albanyà

0
892

L’afluència massiva de banyistes en aquesta època de l’any obliga el consistori a posar un vigilant sis dies a la setmana per advertir els autors d’accions incíviques. També s’instal·laran cartells per evitar robatoris


 

Amb l’onada de calor dels últims dies les gorgues d’Albanyà s’han tornat a omplir de visitants. Les altes temperatures, el temps de vacances per a alguns i l’indret especial fan que s’acumulin moltes persones al voltant del riu. Ja fa temps que l’Ajuntament estudia prendre mesures com ara tancar l’accés a les gorgues i habilitar un gran aparcament. Mentre això no arriba, s’han editat díptics amb consells per mantenir l’indret net i també recomanacions per no patir robatoris.

Una de les novetats d’aquesta temporada és la presència d’un vigilant sis dels set dies de la setmana. Es tracta d’un agent cívic que treballa per al municipi i que a l’estiu s’encarrega de diverses tasques al voltant de les gorgues. L’alcalde d’Albanyà, Joan Fàbregas, explica que «de moment només podem fer pedagogia i pedagogia i amb el temps podrem veure els resultats». Tot i això, Fàbregas insisteix que el gran objectiu és tenir una zona d’aparcament àmplia i que amb un cost de 2 o 3 euros al dia per vehicle l’espai «pugui estar vigilat». De moment, però, no hi ha acord amb el propietari dels terrenys i per això s’han fet altres actuacions com habilitar diferents zones d’aparcament. L’alcalde fa novament una crida al civisme i a mantenir net l’espai, i recorda com n’és d’important mantenir neta la capçalera de la conca de la Muga, que abasteix d’aigua bona part de la comarca. L’alcalde torna a insistir amb la mancança que Albanyà i Sant Llorenç de la Muga tenen amb el sanejament de l’aigua. Fàbregas apunta: «Com és possible que no ens instal·lin una depuradora en aquesta zona?»Aquesta instal·lació és un tema prioritari per als alcaldes de la zona i una reinvidicació històrica. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li