Pedagogia a les gorgues d’Albanyà

0
1310

L’afluĂšncia massiva de banyistes en aquesta Ăšpoca de l’any obliga el consistori a posar un vigilant sis dies a la setmana per advertir els autors d’accions incĂ­viques. TambĂ© s’instal·laran cartells per evitar robatoris


 

Amb l’onada de calor dels Ășltims dies les gorgues d’AlbanyĂ  s’han tornat a omplir de visitants. Les altes temperatures, el temps de vacances per a alguns i l’indret especial fan que s’acumulin moltes persones al voltant del riu. Ja fa temps que l’Ajuntament estudia prendre mesures com ara tancar l’accĂ©s a les gorgues i habilitar un gran aparcament. Mentre aixĂČ no arriba, s’han editat dĂ­ptics amb consells per mantenir l’indret net i tambĂ© recomanacions per no patir robatoris.

Una de les novetats d’aquesta temporada Ă©s la presĂšncia d’un vigilant sis dels set dies de la setmana. Es tracta d’un agent cĂ­vic que treballa per al municipi i que a l’estiu s’encarrega de diverses tasques al voltant de les gorgues. L’alcalde d’AlbanyĂ , Joan FĂ bregas, explica que «de moment nomĂ©s podem fer pedagogia i pedagogia i amb el temps podrem veure els resultats». Tot i aixĂČ, FĂ bregas insisteix que el gran objectiu Ă©s tenir una zona d’aparcament Ă mplia i que amb un cost de 2 o 3 euros al dia per vehicle l’espai «pugui estar vigilat». De moment, perĂČ, no hi ha acord amb el propietari dels terrenys i per aixĂČ s’han fet altres actuacions com habilitar diferents zones d’aparcament. L’alcalde fa novament una crida al civisme i a mantenir net l’espai, i recorda com n’és d’important mantenir neta la capçalera de la conca de la Muga, que abasteix d’aigua bona part de la comarca. L’alcalde torna a insistir amb la mancança que AlbanyĂ  i Sant Llorenç de la Muga tenen amb el sanejament de l’aigua. FĂ bregas apunta: «Com Ă©s possible que no ens instal·lin una depuradora en aquesta zona?»Aquesta instal·laciĂł Ă©s un tema prioritari per als alcaldes de la zona i una reinvidicaciĂł histĂČrica. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li