Paula Bonet dibuixa l’art en nom de les dones a Figueres

0
1562

L’acciĂł es va dur a terme a deu municipis de Catalunya per celebrar el Dia Internacional de l’Art i en marc del projecte Womart, de la Xarxa Transversal, per reivindicar la figura de les dones artistes


 

Un retrat d’una dona a la façana lateral del Museu de l’Empordà. És el rostre de la fotògrafa Lupe de la Vallina, crítica amb les pressions que reben les dones en qüestions estètiques i d’imatge. El va pintar la il·lustradora Paula Bonet la setmana passada i també va escriure, just al costat, un fragment traduït del seu propi llibre, La sed. Aquesta acció s’ha dut a terme a deu municipis de Catalunya per celebrar el Dia Internacional de l’Art i en marc del projecte Womart, de la Xarxa Transversal, per reivindicar la figura de les dones artistes, com Bonet. Després de tres dies de treball, la dibuixant el va presentar dissabte a la tarda, quan va firmar el mural i es va posar punt final a la jornada dedicada a l’art a la ciutat.

ALTRES ACTIVITATS. Aquesta és una de les cinc activitats que es van programar. Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà, valora la jornada: «Estem molt contents de l’acollida de la gent. No es va fer poder el taller d’art urbà per a nens al matí, a causa de la pluja, però la resta d’activitats van tenir un bon seguiment». Al migdia es va fer una visita guiada al centre per conèixer quins són els protocols de restauració, i a la tarda es va retre un homenatge a l’artista Adrià Ciurana i Lluís Alabern va recrear una performance.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li