Paula Artés i Josep Maria Dacosta posen imatge i so a La Muga Caula

0
930

La mostra ‘El paisatge documental 2019’ s’exposa des de divendres al Museu de l’Empordà de Figueres


La tercera planta del Museu de l’Empordà acull des de divendres l’exposició «El paisatge documental 2019». La mostra està formada per una tria de les imatges capturades per Josep Maria Dacosta, Daco, i per un videoreportatge de Paula Artés sobre la darrera trobada internacional de poesia d’acció i performace la Muga Caula 2019.

Una exposició que «no només deixa constància del que va passar, sinó que aporta una mirada creativa», segons les paraules de l’impulsor de La Muga Caula, Joan Caselles, en l’acte de presentació de la mostra. També hi va ser en Daco, qui en va destacar la dificultat: «Estèticament és un repte pel fotògraf. Pot passar qualsevol cosa en qualsevol moment, pots estar enfocant a davant i que a darrere teu estigui passant quelcom més important». Paula Valls va intervenir-hi per videotrucada explicant que «són performances en un espai fora d’edificis, on tot és molt imprevisible. Aquesta és la part diferencial i màgica».

L’ÚLTIMA. «Ens fa molta il·lusió presentar aquest paisatge documental, tot i que té una sensació agredolça», explicava el regidor de Cultura, Alfons Martínez, que clarificava: «Dolça per poder-ho tornar a fer, i agre perquè és el final d’un cicle». La Muga Caula celebrada l’any 2019 va posar el punt final a 15 anys de trobades internacionals de poesia d’acció i performance. Tot i que s’ha celebrat sempre a Les Escaules, el festival «sempre ha tingut Figueres com a ciutat referent», ha explicat Casellas, on s’hi han exposat els diferents paisatges documentals amb nou exposicions anteriors.

Ara La Muga Caula continua amb «l’acció en teoria», amb tallers, residències, exposicions, conferències i accions. La propera està prevista pel 5 de setembre, a càrrec d’Oscar Abril Ascaso, i de la qual «s’aniran avançant els detalls a les xarxes socials», ha explicat en la presentació d’«El paisatge documental 2019» el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li