Pau tindrà enllestida la nova depuradora aquesta tardor

0
617

La instal·lació tindrà una capacitat de 170 m3 al dia i contribuirà a la millora mediambiental del Parc dels Aiguamolls


La nova depuradora d’aigües residuals de Pau i Olivars de Pau estarà enllestida a finals d’aquest any. Dijous passat, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, va fer una visita a les obres, acompanyat dels alcaldes de Pau, Pedret i Marzà i l’alcaldessa de Palau-saverdera.

La nova depuradora, que substituirà la que actualment està en servei, tindrà una capacitat de 170  m3/dia, amb un tractament biològic d’aeració prolongada amb cambra anòxica i òxica amb recirculació interna, a més de la instal·lació per al tractament de fangs. Les obres, que van a càrrec de l’empresa Rubau Tarrés SAU, suposaran una inversió de 2,7 milions d’euros. La planta tindrà capacitat per assumir les necessitats de sanejament actuals i futures i garantirà el tractament de les aigües fins a l’eliminació de nutrients, aportant al medi una aigua de sortida de bona qualitat. També es duran a terme actuacions per integrar la planta en el seu entorn.

L’actuació representa una millora significativa en el tractament de les aigües residuals generades en el municipi, aportant l’aigua degudament tractada al Riutort i contribuint a la millora mediambiental del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà. D’altra banda, es preveu la instal·lació d’un parc de generació elèctrica solar fotovoltaica per a autoconsum connectada a la xarxa en baixa tensió a l’interior de la planta, amb una potència total de 40,5 kW.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li