Pau Herrero: ‘Proposarem crear una moneda local que beneficiï els petits empresaris i comerciants’

0
1530

Pau Herrero és el candidat a l’alcaldia de Figueres per Aixequem-Figueres-Primàries Catalunya


On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest últim mandat? Quina creu que ha estat la inversió menys encertada o que no ha complert les expectatives?
Especialment en obres. En obres públiques que no són útils, sinó purament estètiques, com el carrer Tapis o el de la Jonquera. Que a més són obres que han estat mesos aturades, perjudicant el comerç.

Què ha fet bé el govern?
Suposo que intentar bastir ponts de diàleg amb les altres formacions; encara que sense èxit.

Amb qui pactaria i amb qui no?
Tenim clar que no pactaríem amb el bloc del 155. I tenim clar que, dins dels que sí que podríem pactar, prioritzarem les formacions que facin una aposta més clara per la independència de Catalunya i per la democràcia directa.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social? Perquè la situació és alarmant…
Hi ha tot un seguit de mesures que proposarem, i que hauran de ser validades per la població. Una és la creació d’una moneda local que beneficiï directament els petits empresaris i els comerciants. Una altra és fer un pla de fiscalitat més progressiva que acabi beneficiant també el petit comerç i el petit emprenedor. Tot això per augmentar el poder adquisitiu als autònoms i a les rendes més baixes. Després volem remunicipalitzar serveis d’aigua i d’escombraries. Això comportaria la creació de més llocs de treball. També implicaria que poguéssim pagar una part d’aquests llocs amb la moneda local, i generar una nova dinàmica econòmica. I també pretenem negociar amb tot aquell que tingui pisos buits per posar-los al mercat com a habitatge social, i així poder reduir el lloguer i contribuir a augmentar el poder adquisitiu de la població.

Quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina si la decisió està a les seves mans? I el finançament, d’on es traurà?
El tercer pavelló considerem que no és necessari. En tot cas es podria buscar una solució més econòmica, com fer una pista d’entrenament. I la piscina sembla que és una obra una mica més barata… Hi ha l’opció de cobrir la descoberta, que està a sobre la taula per part d’algun partit i s’ha de valorar, o la de fer-ne una de nova. En qualsevol cas, fins que no estiguem a dins de l’Ajuntament no podrem valorar els comptes.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
Depèn de com t’ho miris. Hauria sigut pitjor que hagués estat tancat. Però sí que ha estat un fracàs en el sentit que no està assolint les quotes de públic previstes i acaba sent deficitari. El que ha estat un fracàs segur és la inversió pública que s’hi ha fet. Considerem que si es fa una obra d’aquesta magnitud ha de ser una inversió privada; i si es fa una inversió pública, el sector públic ha de tenir més control sobre el negoci.

Què cal fer amb l’antiga plaça de Braus?
Nosaltres no funcionem amb un programa electoral tancat, sinó que treballem per mitjà de la participació ciutadana, i la veritat és que de moment cap ciutadà no s’ha mostrat preocupat per això. Per tant, no tenim una proposta concreta. Però sí que pensem que s’hi hauria de fer alguna cosa, perquè ara mateix només costa manteniment i no aporta cap servei ni cap valor afegit.

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes de la de resta de candidatures en els següents àmbits:
– Seguretat/Civisme
Sense renunciar a augmentar les places de policia o els recursos per la seguretat, fer un pla integral perquè hi hagi més civisme.

– Mobilitat/Aparcament
Proposem restringir l’accés de vehicles al centre de la ciutat exclusivament per a veïns, comerciants, serveis públics, vehicles d’emissions zero… Per tant, limitar-la als turistes, que es veurien obligats a aparcar a la perifèria i entrar a peu.

– Urbanisme i equipaments
Proposem aturar totes les obres que no siguin estrictament necessàries o per seguretat, i destinar tots els recursos a tot allò en què la ciutat va endarrerida. És a dir, a rehabilitació d’edificis històrics, la possibilitat de fer una piscina si és necessari, o reformar els equipaments de l’estadi Albert Gurt si és necessari, que ho hem de valorar des de dins. I si ens sobren diners, invertir-los en temes socials, que és el que fa més falta.

– Barris
D’una banda, hem de seguir incentivant la descentrificació de Figueres en el sentit que es puguin fer polítiques de barri a tots els barris, no deixar-ne alguns d’abandonats com està passant ara. Però d’altra banda, és cert que el centre ha de fer una funció que només pot fer el centre, que és la de funcionar com a punt neuràlgic de la ciutat. Llavors, tornar al centre el que és del centre, i portar cap als barris allò que pensem que seria bo portar cap als barris.

РComer̤
Com ja he explicat, la creació d’una moneda local. I també la potenciació del turisme gastronòmic, la creació d’una fira gastronòmica més enllà de la fira del vi…

– Immigració
La immigració és un fenomen incontrolable, que va a l’alça, i que cada cop anirà a més. Penso que és important que hi hagi molts plans d’inclusió per tal que es vehiculi de la manera correcta i que tothom que vingui de fora se senti figuerenc i treballi per a la ciutat. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li