Patinets elèctrics i segways ja no podran circular pel passeig marítim de Roses

0
927

Els usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP) també estaran obligats a usar casc homologat


Roses no ha estat exempta de polèmica aquest estiu per l’ús de patinets elèctrics o altres vehicles de mobilitat personal (VMP) en zones com el passeig marítim. Queixes de vianants, algun incident… En definitiva, episodis no gaire diferents dels succeïts en altres municipis de la comarca o el país, i en especial, de zones litorals. Per evitar problemes, Roses ha decidit regular amb una ordenança aquest tipus de vehicles. La normativa s’haurà de complir i no fer-ho pot implicar multes d’entre 60 i 200 euros. Es preveu que la nova regulació quedi aprovada en el pròxim ple municipal, a finals d’aquest mes.

La nova ordenança estableix que els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal només podran circular a Roses per les vies que tinguin una velocitat màxima permesa de 30 km/h o pels carrils bici. Això vol dir que queda expressament prohibit fer-ne ús per voreres i zones per a vianants. Com a mesura complementària, i per tal de facilitar la circulació segura de VMP i bicicletes, es rebaixarà el límit de velocitat a la majoria de vies urbanes, que passarà a ser de 30 km/h. Això comportarà l’obligatorietat de casc homologat per als usuaris de patinets elèctrics, segways i similars, i com qualsevol altre vehicle motoritzat hauran de respectar les normes de circulació genèriques de les vies per les quals circulin. A banda, al marge de la regulació genèrica que marqui l’ordenança, es podrà restringir o autoritzar la circulació dels VMP per determinades vies o espais amb un decret d’alcaldia. En aquests casos, la via se senyalitzarà de manera específica.

La irrupció dels nous mitjans de locomoció ha acabat sent un problema a molts municipis per la manca de regulació. I és que la Direcció General de Trànsit va emetre dues directives que donen uns criteris generals, però que deriven a les ordenances municipals el gruix de la regulació. En aquest sentit, el regidor de Seguretat de Roses, Joan Plana, declara: «Mentre no hi hagi una llei superior preferim incloure la regulació en una ordenança municipal i no regir-nos per la normativa genèrica de la DGT».

Al marge de patinets, segways i altres VMP, Roses incorporarà a l’ordenança de circulació la implantació de places d’aparcament d’ús individual per a persones amb un alt grau de mobilitat reduïda. «L’objectiu és el de facilitar l’autonomia d’aquest col·lectiu», destaca el govern municipal rosinc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li