Parlez-vous français?

0
552

Fins al 10 de desembre, tots els instituts de l’Estat espanyol que ho volguessin podien presentar una sol·licitud al Ministeri d’Educació per impartir un currículum mixt, de manera que els estudiants, quan acabin el batxillerat, obtindran una titulació que serà vàlida també a França. A l’hora de posar en marxa aquesta modalitat, es va tenir present que on tindria més acceptació seria a les comarques frontereres, com l’Alt Empordà, tot i que d’aquí encara no s’hi ha apuntat cap centre. En total, a tot l’Estat s’han presentat cinc sol·licituds, i totes són d’instituts catalans. És possible, però, que en un futur s’hi sumin dos centres de la comunitat de Múrcia. Pel que fa a l’altra banda dels Pirineus, s’hi han apuntat set instituts del sud de França.
La xifra de cinc demandes pot semblar irrisòria, però el cert és que aquests centres són els que s’han vist amb cor d’iniciar l’experiència a mig curs, atès que la convocatòria es va obrir a inicis de desembre. Segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, de cara a l’any que ve s’espera que el número augmenti. És el cas, per exemple, de l’institut de Llançà.
“Tenim clar que és una opció molt interessant, que beneficiarà molt el nostre centre perquè el distingirà, però no podem assumir-ho a aquestes alçades del curs”, explica la directora, Maria Carme Barceló. “Però ens ho mirarem per fer-ho en un futur, per l’any que ve encara no. Primer caldrà organitzar-nos, perquè s’hauran de fer més classes en francès de les que impartim ara, i de moment només tenim un professor”, apunta.

“de sentit comú”. Per a alguns directors de centres de la comarca, aquesta mesura respon “al sentit comú i a la lògica, sobretot per aquí, a l’Alt Empordà. La idea és bona i necessària”. “Som a la frontera amb França, la majoria de turistes que vénen aquí parlen francès i ara, a més, tenim el TGV. Els nostres joves han de saber parlar francès, i no només anglès”, argumenta el director de l’IES Illa de Rodes de Roses, Xavi Barranco. “És el futur, han de poder agafar el tren i anar-se’n a treballar al sud de França. Aquesta doble titulació permetrà obrir-los noves oportunitats”, insisteix.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li